Telegram aylık kullanıcı sayısı giderek büyüyor

Telegram aylık kullanıcı sayısı giderek büyüyor

Telegram aylık kullanıcı sayısı son zamanlarda büyük artış gösterdi. Salgın önleme kapsamında eve kapanan insanlar, iletişim içinde kalmak için mobil uygulamaları kullanmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde de WhatsApp, kullanıcıların ihtiyacını karşılayabilmek için grup görüşmelerinde yeniliğe gitmişti. Artık gruplarda ses ve görüntü görüşmeleri 8 kişi kadar yapılabiliyor. Ayrıca uygulamada reklam gösterileceğine dair iddialar gündem oldu.

Telegram aylık kullanıcı sayısı giderek büyüyor
Günlük 1.5 milyon kullanıcı sayısına sahip olan VK’yı kuran Pavel Durov, Telegram’ı da insanların kullanımına almıştı. Geçtiğimiz sene 200 milyon kullanıcı sayısına kadar ulaşan uygulamanın büyümesi devam ediyor. WhatsApp’tan farklı özellikleriyle dikkat çeken uygulamanın kullanıcı sayısı ikiye katlanmış durumda.

Güvenliği öncelik haline getiren uygulamanın, yeni çalışmalar içinde olduğu belirtiliyor. Son günlerde kullanımı artan Zoom uygulaması yerine kendisinin kullanılmasını hedefleyen Telegram aylık kullanıcı sayısı değerinde 400 milyonu yakalamış durumda.