Telegram nedir? Telegram hangi ülkenin?

Telegram nedir? Telegram hangi ülkenin?

WhatsApp'ın yeni Gizlilik Sözleşmesi'ni yürürlüğe koymasının ardından Telegram uygulamasına olan ilgi arttı. Telegram, App Store ve Google Play Store'da en çok indirilen mesajlaşma uygulaması oldu.

WhatsApp’ın Gizlilik Sözleşmesi’nde değişikliğe gitmesi çok sayıda kullanıcının tepkisi çekti. Söz konusu sözleşmeye onay vermeyenler uygulamayı kullanamayacak. Bunun üzerine kullanıcılar alternatif mesajlaşma uygulamalarına yöneldi. Bu uygulamalar arasında en dikkat çekeni ise Telegram oldu. Telegram kimin? Telegram nedir?

Telegram kimin?
Telegram uygulaması, 2013 yılında Rus programcı Pavel Durkov tarafından kuruldu. Durkov, Telegram’dan önce 2006 yılında Facebook benzeri VKontakte (VK) adlı sosyal medya sitesini kurmuştu.

Ukrayna’da başlayan olayların ardından Rus güvenlik güçleri, Durkov’dan Ukraynalı protestocuların kişisel bilgilerini istedi. Bu bilgileri vermeyi kabul etmeyen Durkov, Rusya’yı terk etti. Sosyal medya profilinde yer alan bilgilere göre 8 dil bilmektedir.

Telegram nedir?
Pavel Durkov tarafından geliştirilen Telegram, WhatsApp benzeri güvenli anlık mesajlaşma servisidir. Hem mobil hem de masaüstü uygulamalarında kullanmak mümkün.

Telegram aracılığıyla kullanıcılar birbirleri arasında 2 GB’a kadar dosya paylaşımı yapabiliyor. Uygulamayı kullanmak ücretsizdir.

Telegram, gizli sohbet imkanı sunmaktadır. Gizli mesajlaşmadaki yazışmalar ve dosyalar uygulamanın sunucularında saklanmaz. Ancak, gizli olmayan mesajlaşmalar ise sunucularında saklanır.

Bir mesajı sildiğinizde otomatik olarak karşı taraftan da silinmektedir. Ayrıca, hatalı yazılan bir mesaj düzeltilebilmektedir.

Uygulamada görüntülü ve sesli arama özelliği de bulunmaktadır.

Uygulama hakkında en merak edilen sorulardan biri de “Telegram güvenli mi?” sorusu geliyor. Telegram, 2014 yılında kurucularının aralarında yaptığı mesajlara erişebilen kişiye 300 bin dolar ödül vereceğini duyurdu. 2015 yılında biten yarışmada ödülü kazanan olmadı.

Telegram’da 200 bine kadar grup oluşturabilmek mümkün. Davet bağlantısı göndererek insanları gruplara dahil edebilirsiniz.

Uygulamada herhangi bir ücret ve reklam bulunmamaktadır. Uygulamanın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, şu ana kadar tüm masraflar Pavel Durkov tarafından karşılandı.