Trump'ın hesabını kapatan Twitter'ın hisseleri düştü

Trump'ın hesabını kapatan Twitter'ın hisseleri düştü

Twitter'ın Donald Trump'ın hesabını kalıcı olarak askıya aldığını duyurması, hisse senedi değerlerinde düşüşe sebep oldu.

Seçimlerde hile yapıldığı gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde başkent Washington'da miting düzenleyen Trump, on binlerce kişiye hitap etti.

Ardından kalabalığa kongre binasına yürümeleri ve Joe Biden'ın seçim zaferini onaylayacak kararı protesto etmelerini söyleyen Trump, yaşanan olaylar neticesinde yerden yere vuruldu.

Trump'ın sözlerinden sonra kongre binasını basan öfkeli kalabalık, senatörlere oldukça zor anlar yaşattı. Senato meclisini basan, senatörlerin odalarını yağmalayan kalabalığa özel harekat timleri müdahale etmek zorunda kaldı.

Tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen olaylarda 5 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı.

TWITTER'DAN TRUMP'A ENGELLEME KARARI

ABD Başkanı'nın bu durumdan bir numaralı sorumlu olduğunu ifade eden kamuoyu sosyal medya başta olmak üzere sert şekilde tepki gösterdi. 

Trump ise sosyal medya paylaşımlarıyla halkı sakinleşmeleri konusunda uyardı. Fakat Twitter bu paylaşımları samimi bulmamış olacak ki dün akşam saatlerinde Trump'ın daha önce kısıtlamaya uğrayan hesabını süresiz olarak askıya aldı.

Bu gelişme dünya kamuoyunda oldukça konuşuldu.

TRUMP'IN HESABI KAPATILDI, HİSSE DEĞERLERİ DÜŞTÜ

Trump'ın 'Daha çok şiddeti kışkırtma ihtimali olduğu için' sosyal medya üzerinden sansüre uğraması, ekonomi dünyasını da hareketlendirdi.

Twitter'ın Trump'ı engelleme kararının ardından şirketin borsadaki hisseleri yüzde 4 değer kaybetti. 

Yatırımcısını oldukça sinirlendiren bu kararın ardından Twitter'ın geri adım atıp atmayacağı ise merak konusu oldu. 

Birçok sosyal medya kullanıcısı da her ne olursa olsun Twitter'ın ifade özgürlüğünü engellememesi gerektiğini ifade etti.

İlgili Haberler