TSK'nın Yeni Gözdesi Boran'lar Seri Üretime Geçecek

TSK'nın Yeni Gözdesi Boran'lar Seri Üretime Geçecek

​TSK'nın gözdesi Boran Obüsler son aşamaya geldi.Türkiye düşmanlarını bu yerli silah ile vuracak.105 milimetre Havadan Taşınabilir Hafif Çekili Obüs Atış Kontrol Sistemi'nin testleri başarı ile geçtİ.

Modern donanımlara sahip, hafif ve helikopterle taşınabilen Boran obüsünün atış kontrol sistemini geliştirme görevini  ASELSAN'a verdi.

 

Proje kapsamında tasarım faaliyetleri ve prototip üretimini tamamlayan ve seri üretim aşamasına gelen ASELSAN, son olarak sistemin kalifikasyon testlerini Konya-Karapınar'da yaptı.Testleri başarıyla tamamlanan,Boran'lar seri üretime geçmek için gün sayıyorlar. Obüsün atışa hazırlık, ateş idaresi ve atış kontrol işlemlerinin bilgisayar, ilk hız ölçme radarı ve ataletsel navigasyon sistemiyle gerçekleştirilmesini sağlayan bu entegre sistemiyle gece ve gündüz atış yapabiliyor. Elektro-optik ve lazer mesafe ölçer birimlerine de sahip olan Boran'lar Sistem, obüsün komuta kontrol sistemlerine ve ateş destek unsurlarına sayısal entegrasyonunu da yapıyor. 105 milimetre çapında 30 kalibrelik bir namluya sahip olan Boran  1710 kilogram ağırlığında olup 17 kilometre hedefi vuruyor.