Türkler en çok bu emojiyi seviyor! En çok kullanılan emojiler...

Türkler en çok bu emojiyi seviyor! En çok kullanılan emojiler...

Teknolojinin hayatımızın parçası haline geldiği günümüz dünyasında en fazla hangi emojinin kullanıldığını merak ediyor musunuz? İşte yanıtı...

Çeşitli durum ve hislere yönelik sembolleri içeren internet emojileri, sosyal medya platformları ve anlık mesajlaşma uygulamaları başta olmak üzere sanal platformlarda sıkça kullanılıyor.

ekran-goruntusu-2023-07-17-193601.png

17 Temmuz tarihi, 2014'ten bu yana "Dünya Emoji Günü" olarak da kutlanıyor.

3 BİNDEN FAZLA EMOJİ VAR

Crossword-Solver isimli web sitesinin 75 ülkede yaptığı araştırmasına göre, şu anda kullanımda olan 3 binden fazla emoji bulunuyor ancak Binlerce emoji bulunsa da bazıları kullanıcılar tarafından daha fazla tercih ediliyor.

ekran-goruntusu-2023-07-17-193609.png

EN ÇOK HANGİ EMOJİ KULLANILIYOR?

En fazla kullanılan emojiler listesinin ikinci sırasında kalp emojilsi yer alıyor. En fazla kullanılan emojiler listesinde ilk sırasında, "sevinç gözyaşlarıyla gülen yüz" emojisi bulunuyor.

ekran-goruntusu-2023-07-17-193558.png

TÜRKLER EN ÇOK O EMOJİYİ KULLANIYOR

Türkiye'de de en fazla sevinç gözyaşlarıyla gülen yüz emojisi tercih ediliyor. Bu emoji, çoğu ülkede zirvede yer alsa da en fazla kullanılan emojiler bazı ülkelerde değişiklik gösteriyor. Örneğin, Birleşik Krallık'ta kalp, Hindistan'da birleşen eller (dua eden eller), Suudi Arabistan'da beyaz kalp, İsviçre'de ülke bayrağı emojisi daha fazla kullanılıyor.

ekran-goruntusu-2023-07-17-193714.png

Araştırmada, emojilerin dünyanın her yerinde kullanılmasına rağmen bazı noktalarda evrensel bir dil olmadığı, bir ülkede normal sayılabilecek bir emojinin farklı bir ülkede çeşitli olumsuz anlamlar içerebileceği belirtiliyor.