Twitter'a herkesin beklediği o özellik geliyor

Twitter'a herkesin beklediği o özellik geliyor

Sosyal medya platformu Twitter, 24 saat içerisinde kendiliğinden silinen mesaj ve görsel paylaşma uygulaması olan "Fleets"in yakın bir zamanda tüm kullanıcılara açılacağını duyurdu.

Fleets, Twitter tarafından Amerika Birleşik Devletleri (ABD) dışında bazı ülkelerde denenmiş ve şirket yönetimi tarafından onaylanmıştı.

İlk olarak Snapchat adlı platform tarafından bulunan "silinebilen mesaj özelliği" daha sonra sırasıyla Instagram, Facebook ve Whatsapp gibi dünyada yüz milyonlarca kullanıcısı olan diğer mecralarda da kullanılmaya başlamıştı.

Twitter Tasarım Ekibi Başkanı Joshua Harris, platformları üzerinde birçok kişinin nadir şekilde paylaşım yaptığını belirterek, "Fleets sayesinde mesajlarının daha geniş kitleler tarafından incelenmesini istemeyen kişilere ulaşabiliriz. Onlara, kendilerini daha az baskı altında ve daha güvende hissedebilecekleri bir ortam sağlıyoruz." diye konuştu.

Uyguladıkları test sürecinden sonra bazı kullanıcıların "silinebilen mesaj ve görseller" sayesinde sohbet gruplarına daha fazla katıldıklarını tespit ettiklerini ifade eden Harris, "Bu sayede kullacıların ne yazdıkları sadece belli bir süre görünüp okunup yok oluyor. Böylece kendilerini daha rahat hissediyorlar. Özellikle platforma yeni üye olan kullanıcılar bu özelliğin düşüncelerini paylaşmada büyük kolaylık olduğunu belirtiyor." değerlendirmesinde bulundu.