Twitter'a paralı mavi tik ne zaman geliyor?

Twitter'a paralı mavi tik ne zaman geliyor?

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, mavi tik için ücret alacağını duyurmuştu. Peki tam manasıyla platforma paralı mavi tik uygulaması ne zaman gelecek?

Twitter'ın yeni patronu Elon Musk, mavi tik satın almalarına izin veren yeni Blue'nun, bir taklitçi krizinin patlak vermesi sonucu durdurulmasından sonra salı günü uygulamanın yeniden başlatılacağını söylemişti. 

Ancak Platformer, bu lansmanın yine ertelendiğini duyurdu. Platformer, Twitter çalışanlarından edindiği bilgilere dayandırarak, Blue'da 7,99 dolardan 8 dolara bir sentlik bir artış ve telefon numarası doğrulaması gerektirmesi de dahil olmak üzere başka değişiklikler olacağını öne sürüyor.

TWITTER'A ÜCRETLİ MAVİ TİK NE ZAMAN GELECEK?

Elon Musk, Apple'ı hedef alan tweet'lerinin hem sayısını hem de dozajını yükseltti. 18 Kasım'da, App Store'un kesintisini “%30 gizli internet vergisi" olarak nitelendirerek eleştiren Musk, en son pazartesi günü, Twitter'ın en büyük reklamcılarından biri olduğu söylenen Apple'ın sosyal ağdaki reklamları "çoğunlukla" durdurduğunu ve “Apple’ın Twitter'ı App Store'dan çıkarmakla tehdit ettiğini, ancak nedenini söylemediğini" iddia etti.

Apple, Musk'ın tweet'lerini kamuya açık bir şekilde kabul etmedi, ancak pek çokları, içerik denetiminden sorumlu ekiplerin sayısını azaltan toplu işten çıkarmalar gibi eylemler veya ve eski Başkan Donald Trump’ınki gibi askıya alınan hesapların geri getirilmesi gibi kararlar sebebiyle Twitter'ın App Store politikalarıyla çelişebileceğini düşünüyor.