Whatsapp gizliliği ortadan kalkabilir

Whatsapp gizliliği ortadan kalkabilir

WhatsApp yeni güncellemeler uzun bir süredir dedikoduların gündeminde. Ancak bu güncellemeler hakkında söylenenler daha çok işin olumlu tarafları. Mesela birçok kişi gizlilik ve güvenlik konusunda bu güncellemelerin büyük destek sunacağını düşünüyordu.

Ortaya çıkan bazı ayrıntılar aslında durumun böyle olmadığını gösteriyor 2021 yılı için birçok kişi Facebook ve ona bağlı olan uygulamaların daha güvenli olmasını bekliyordu. Ancak yeni bazı detaylar bunun aslında belki de tam tersi olacağını ortaya koyuyor.

Facebook tarafından geliştirilen WhatsApp ile alakalı son derece önemli bir değişiklik yapıldı. Buna göre yeni güncellemeler uygulama içerisinde gösterilecek. Yani siz gizlilik ve güvenlik gibi ayarları mecburen kabul etmek zorunda kalacaksınız.

ABD başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde çeşitli davalarla karşı karşıya kalan Facebook için bu durum oldukça talihsiz. Şirket eğer böyle bir uygulamada bulunursa insanlar ya gizlilik sözleşmesini kabul edecek ya da hesaplarını silecek. Bu hiçbir açıdan etik değil.

Facebook, Instagram ve WhatsApp bildiğiniz üzere ortak platformlar. Bunların her birisi de farklı bir davaya konu oldu. Özellikle Facebook, bu davaların merkezinde diyebiliriz. Şimdi ise WhatsApp ile alakalı böyle bir kararın alınması durumu daha vahim hale getirdi.

Henüz ortaya atılan iddialar kanıtlanmış değil. Ancak kısa bir süre içerisinde Facebook kendi rengini belli edecektir.