WhatsApp üzerinden alışveriş dönemi başlıyor...

WhatsApp üzerinden alışveriş dönemi başlıyor...

Veri gizlilik politikası nedeniyle son zamanlarda adından çokça söz ettiren WhatsApp, kullanıcılarına yeni gelecek güncellemesi ile alışveriş özelliği sunacak.

Dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, ilk olarak Instagram'ın başlattığı sosyal medya üzerinden alışveriş özelliğini kullanıcılarına açmak için gün sayıyor.

Klasik bir mesajlaşma uygulaması olarak kullanılan WhatsApp yavaş yavaş yeni sektörlere açılarak kullanıcılarına yeni hizmetler veriyor. Üç yıl önce duyurduğu özellik olan WhatsApp Pay ile para gönderme işlemlerini de belirli ülkelerde mümkün kılan büyük şirket şimdi de alışveriş sektörüne adımını atıyor.

2014 yılında Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alınan uygulamayı, Facebook alışveriş özelliğiyle de bütünleştirdi. İnsanlara yeni bir alışveriş platformu da yaratan şirket bu sayede farklı e-ticaret sitelerine de rakip olmayı hedefliyor.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg Salı günü WhatsApp'ta kullanılmak için dört alışveriş özelliğini açıkladı. WhatsApp'dan ayrı olarak çok yakın zamanda Facebook ve Instagram platformları üstünden alışveriş yapabilmek de mümkün olacak. WhatsApp üzerinden kurulan mağazaların görevlileri müşterilerle iletişime geçecek, bu sayede satın almadan önce mağazalara satın alınacak ürün hakkında soru sorma mümkün olacak. Facebook Marketplace bünyesinde yer alan mağazalar Instagram ve WhatsApp ile de uyumlu olarak çalışacak.

Instagram Görsel Arama özelliğiyle kullanıcıların fotoğraf çekerek merak ettikleri ürünleri daha kolay bulabilmelerini ve ürün hakkında bilgi almalarını sağlayacak. Mağaza reklamları kullanıcının ilgisini çekecek ürünleri esas alarak karşımıza çıkacak, bunun yardımıyla her kullanıcı kendisine özel bir deneyim yaşayacak.

Facebook Marketplace ile açılan mağazalar şimdilik sadece ABD'de işleyiş göstermekte, Fakat WhatsApp birkaç farklı ülke için de aynı erişim haklarını vermeyi planlıyor.