WhatsApp'a beklenen özellik geldi: 24 saat içinde siliniyor

WhatsApp'a beklenen özellik geldi: 24 saat içinde siliniyor

WhatsApp'a beklenen özellik geldi. Snapchat ve Instagram’da olan hikaye özelliği artık WhatsApp'ta da var.

Merakla beklenen hikaye özelliği sonunda WhatsApp'a geldi. WhatsApp durumlarında bundan sonra Snapchat ve Instagram’da olduğu gibi 24 saat içinde silinen fotoğraf, video ve GIF'ler kullanılacak. Peki Whatsapp’ta hikaye özelliği nasıl kullanılacak?

 

WhatsApp 'Durumum' adlı yeni özelliğini Android, iOS ve Windows Phone platformları için dağıtmaya başladı. WhatsApp'a eklenen "Durumum" butonu ile kullanıcılar tıpkı Snapchat ve Instagram'da olduğu gibi anlık hikayeler paylaşılabilecek, çekilen video ve fotoğraflara efektler ekleyebilecek. Aynı zamanda "Durumum" üzerinden yapılan paylaşımlar 24 saat kalıcı olacak. 24 saatin ardından paylaşılan video, GIF ve fotoğraflar otomatik olarak silinecek.

 

WhatsApp'a beklenen özellik geldi: 24 saat içinde siliniyor

 

Özellik tıpkı Instagram ve Snapchat'te olduğu gibi 'görüldü' sayacına da sahip. Buradan paylaştığınız fotoğraf/videoların kimler tarafından görüldüğüne bakabilirsiniz. Yeni özelliğin WhatsApp'ın web sürümünden kullanılamadığını da belirtelim.

 

WhatsApp hikaye özelliği nasıl kullnılacak?

 

Whatsapp’a girdiğinizde sol tarafta yer alan ufak kamera ikonun tıklayıp fotoğraf veya video paylaşabilirsiniz. Sohbetlerin yanında yer alan 'Durum' alanına geldiğinizde ise sizin ve arkadaşlarınızın hikayelerini/durumlarını görebilirsiniz. Arkadaşlarınızın fotoğraflarına yaptığınız yorumlar onlara mesaj olarak gidecek.