Yapay zeka şarkı besteledi

Yapay zeka şarkı besteledi

Dünyada ilk kez bir yapay zeka tarafından şarkı bestelendi. Sony CSL’ye ait yapay zeka, onbinlerce şarkıyı tarayarak tamamen özgün iki şarkı besteledi.

Sony Computer Science Research Laboratory’den (Sony CSL) bir grup bilim insanı, şimdiye kadar tamamı bir yapay zeka tarafından bestelenen ilk müzik parçaları olan “Daddy’s Car” ve “Mr. Shadow”u yarattı.

Bilim insanları, bu iki parçayı onbinlerce şarkıdan oluşan geniş bir veri tabanını tarayarak çeşitli müzik türlerini öğrenen Flow Machines sistemi sayesinde ortaya çıkardı. Benzersiz eşleştirmelerle müzik tarzlarını, etkileşim tekniklerini transfer edebilen ve iyileştirmeler yapan Flow Machines, pek çok farklı müzik türünde orijinal şarkılar besteleyebiliyor.

'Daddy’s Car', efsanevi müzik grubu The Beatles’ın sound'unu hatırlatıyor. İkinci şarkı olan 'Mr Shadow' ise Cole Porter, Irving Berlin gibi Amerikalı müzisyenlerin tarzına benziyor. 

Parçaları Fransız besteci Benoît Carré aranje etti ve söz yazdı. Bu iki şarkı, yapay zeka tarafından bestelenen şarkılardan oluşan ve 2017’de piyasaya çıkacak olan albümünde de yer alacak.

Yapay zeka ilk defa iki yıl önce caz türünde de besteler yapmıştı.