Youtube'dan nasıl para kazanılır? İşte Youtube'dan para kazanmanın kolay yolu

Youtube'dan nasıl para kazanılır? İşte Youtube'dan para kazanmanın kolay yolu

Youtube, şartları sağlayan yayıncılara daha fazla para kazanma imkanı sağlayacak. Peki, Youtube'dan nasıl para kazanılır? İşte, Youtube'dan para kazanmanın kolay yolu.

Youtube, her gün milyonlarca videoya ev sahipliği yapıyor. Popüler platform, para kazanma koşullarında değişikliğe gitti.

YOUTUBE'DA VİDEODAN PARA KAZANMANIN ŞARTLARI NELER?

Daha önce Youtube'un iş ortağı programı dahilinde para kazanabilmek için en az 1000 aboneye sahip olmak, yıl boyunca 4 bin saat izlenme veya son 90 gün içinde 10 milyon shorts video görüntülemesine sahip olmanız gerekiyordu.

Şimdi ise 500 aboneye sahip olmak, son 90 gün içinde 3 adet herkese açık yükleme, yıl boyunca 3 bin izlenme saati veya son 90 gün içinde 3 milyon shorts görüntülemesi almanız yeterli olacak.

YOUTUBE'DAN YAYINCILARA YENİ GELİR KAPISI

İçerik üreticilerinin kanalları, Youtube'un yeni şartlarına uyuyorsa Youtube İş Ortağı programına başvurabilir ve Süper Teşekkür, Süper Sohbet ve Süper Etiketler gibi bahşiş araçlarına, kanal üyelikleri gibi abonelik araçlarına ve Youtube Alışveriş ile kendi ürünlerini tanıtma olanağına erişebilecek.

Youtube'un para kazanma koşullarını değiştirmesiyle birlikte bu koşullar şu anda ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Tayvan ve Güney Kore'de uygulanıyor. Kısa süre sonra da diğer ülkelerde de bu koşulların değiştirilmesi bekleniyor. Youtube'un yeni kuralları yakın zamanda Türkiye'nin de gireceği tahmin ediliyor.