Trump beni okuyor

Üniversite öğrencisi olduğum dönemlerden beri, çeşitli dergi ve gazetelerde yazılarım yayımlanıyor. Son yıllarda bu yazı işim sürekli bir hal aldı.

Yıllar öncesinde, kendisi de yazar olan meslek büyüğü bir ağabeyim "Uğur, gazeteyi alan herkesin senin yazını da okuduğunu sanma. Sana "yazını okudum" diyenlere de sakın "ne yazmışım?" diye sorma; sonra o da mahcup olur sen de" diye beni uyarmıştı.

Şimdi yazılarımı kimler okuyor pek emin olamıyorum. Ama son zamanlarda beni okuyan bazılarından kesin emin oldum.

Bunlardan birincisi "ak-trol" dedikleri-bilenlerin yalancısıyım- para karşılığı görev yapan "yazar okuma grubu". Bunların benim yazılarımı, şöyle-böyle de olsa okuduklarını, hiç olmazsa bir göz gezdirdiklerini, yazımın altına yazdıkları yorumlardan (!) anlıyorum. Küfür, tehdit gırla gidiyor ama insan yine de yazıları okunduğu için (buruk da olsa) bir mutluluk duyuyor.

Bundan önceki hafta yazdığım makalemin de okunduğunu görüp, iyice hoşnut oldum. Amerikan Başkanı Donald Trump beni okuyor!

Geçen haftaki yazımda, Tayyip Bey'in, Amerikan yönetiminin kendisine ve dolayısıyla yönetmekte olduğu Türkiye Cumhuriyeti'ne attığı kazıkları sıraladığı bir konuşmasından alıntılar yapmıştım. Tayyip Bey Güney sınırımızdaki terör örgütlerini, Amerika'nın silahla, teçhizatla donattığını, onları askeri eğitimden geçirdiğini, sınırımıza bir terörist bir Amerikan askeri dizdiğini, bizi ekonomik olarak çökertmek için dolarla oynadığını anlatıyordu. Sonra da bunu artık kabul etmeyeceğini, bir gece ansızın gelivereceğini haykırıyordu. Ben de Reisin İncirlik başta olmak üzere tüm Amerikan üslerini kapatıp, NATO’dan çıkacağını, Amerika ile diplomatik ilişkilerini askıya alacağını ve milletin bağımsızlık duygularını eyleme dönüştüreceğini hayal ederek kendimi tutamayıp "Yaşasın Kuvva-i AKP", "Yaşasın Mustafa Tayyip Kemal" diye naralandığımı yazmıştım.

Başkan Trump, bu coşkuyu yazımda okudu ki panikledi; ABD askerlerini Suriye'den çekeceğini açıkladı. "Burada işimiz bitti, artık eve dönüyoruz" dedi. Çeşitli ajanslar ABD askerlerinin dönüşünün başladığını duyurdular.

Pek bir gururlandım. Bir yazımla koca ABD'yi korkuya boğmuş, Trump'ın Tayyip Bey karşısında diz çökmesine vesile olmuştum.

Yaşasın kendim!

Önceki ve Sonraki Yazılar