8 Mart'ta çalışan tüm kadınlara ikramiye verilsin

8 Mart'ta çalışan tüm kadınlara ikramiye verilsin

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günü nedeni ile TBMM’de yaptığı konuşmada çalışan kadınlara ikramiye verilmesini istedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle konuştu, ”8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde emekçi kadınlarımızı selamlıyorum. "8 Mart" 1857 yılında emekçi kadınların emek mücadelesi için yanarak can verdiği günün adıdır. Günümüzde; evde, işte, eğitimde, sosyal yaşamda kadınların sorunları çözüm beklemektedir. Kadına şiddet tırmanırken mobbing dâhil sorun olmaya devam etmektedir. Kadın emek sömürüsü, kayıt dışı çalıştırma, fazla mesai ödemeden çalıştırma gibi sorunlar ne yazık ki sürmektedir. Özellikle anne olunca işsiz bırakılan, sendikalarda dahi yeterince temsil edilemeyen, eşitsizliği her alanda yaşayan kadınlarımızdır. Çağdaşlığa, aydınlığa, özgürlüğe bir toplum erecekse kadına verdiği değerle bu tanımlar anlam kazanır. “Dedi

İKRAMİYE VERİLSİN

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM’de yaptığı konuşmada sözlerine şöyle devam etti, ”8 Mart'ın, bugünün anısına tüm çalışan kadınlarımıza ikramiye verilmesi ve bu konuda bir yasal düzenleme yapılması şarttır. Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde seçme seçilme hakkına eren kadınlarımız, toplumsal yaşamda her sorunlarının çözümünde gereken her yasal düzenlemeyi hak etmektedir ”dedi.