ABD heyetiyle Ankara'da 'F-35' görüşmesi

ABD heyetiyle Ankara'da 'F-35' görüşmesi

Türkiye'ye gelen ABD heyetiyle F-35, S-400 füze savunma sistemi ve PKK terörü masaya yatırıldı. ABD heyeti, Türkiye'nin S-400'lerden vazgeçmesi durumunda F-35'lerle ilgili yaptırımların kaldırılabileceği mesajı verdi.

ABD Temsilciler Meclisi Üyeleri Michael Turner, John Garamendi, Tom  Marino ve ABD Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Robert Hood ile Temsilciler  Meclisi personelinden oluşan heyetin, Dışişleri ve Milli Savunma bakanlıklarında  temaslarda bulunduğu belirtildi.

Kongre üyelerinin ayrıca, NATO Parlamenter Asamblesi Genel Sekreteri  David Hobbs ile TBMM’de temaslarda bulunduğu, F-35 Programı kapsamında Türk  Havacılık ve Uzay Sanayiine (TAI) de ziyaret gerçekleştirdiği aktarıldı.

İzmir’deki NATO Kara Komutanlığını (LANDCOM) ve Adana İncirlik Üssünü  dün ziyaret eden heyetin, bugünkü temaslarıyla Türkiye programını tamamlaması  bekleniyor.
Bakanlıktan yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi.

ABD Temsilciler Meclisi Üyeleri Michael Turner (C-OH, Silahlı Hizmetler Komitesi), John Garamendi (D-CA, Silahlı Hizmetler Komitesi), Tom Marino (C-PA, Dış İlişkiler Komitesi) ve ABD Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Robert Hood ve Temsilciler Meclisi personelinden oluşan bir heyet bugün (27 Ağustos) Bakanlığımız ve Milli Savunma Bakanlığımızda temaslarda bulunmuştur.

Kongre üyeleri ayrıca, NATO Parlamenter Asamblesi Genel Sekreteri David Hobbs’la birlikte TBMM’de temaslarda bulunmuş; F-35 Programı kapsamında TAI’yi ziyaret etmişlerdir.

26 Ağustos günü İzmir’deki NATO Kara Komutanlığını (LANDCOM) ve Adana İncirlik Üssünü ziyaret eden heyetin, bugünkü resmi temaslarının ardından ülkemizden ayrılması beklenmektedir.