AKP'li Başkan'dan muhabire şok cevap! 

AKP'li Başkan'dan muhabire şok cevap! 

2018 yılının ilk Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı sonrası Samsun Canlı Haber muhabiri Merve İlhan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a, “Şoför esnafı kontak kapatma noktasına geldik, diyor. Bu konuda ne söylemek istersiniz?” sorusuna öfkeli bir şekilde, “Kapatsınlar bana ne?” yanıtını verdi.

Bu yanıt karşısında herkes şoke olurken Başkan Yılmaz’ın korumaları kameraman ve muhabire çok sert müdahale etti. Korumaların kameralara ve mikrofona vurmasına rağmen AKP’li Başkan hiç aldırış etmeden salondan ayrıldı. Kaldığı bu durum karşısında gözleri dolan muhabir ise “Soru sormak istedim sadece” dedi.

Bu görüntülerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününden 1 gün önce olması da tepkilere neden oldu.

MUHABİR MERVE İLHAN AÇIKLAMA YAPTI

Samsun Canlı Haber muhabiri Merve İlhan olayla ilgili şu açıklamaları yaptı.

İlhan, “Samsun’da çalışan dolmuş şoförlerinin akıbetini sormak amacıyla mikrofonlarımızı uzattığımız Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz ve çok saygılı yakın koruması tarafından 10 ocak çalışan gazeteciler günü arifesinde saldırıya uğradığımızı utanarak söylemek istiyorum. Kontak kapatma noktasına gelen şoför esnafına ‘kapatsınlar’ açıklamasında bulunan Sayın Yılmaz’ın ve bizi engellemeye çalışan korumasının bu davranışının yorumunu sizlere bırakıyorum…” dedi.

CHP’DEN YILMAZ’A TEPKİ

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz de bu duruma tepki gösterdi. Akçagöz, “Gazetecilere görev yaptırmayan bir Belediye Başkanı var.. Yazıklar olsun.” açıklamasını yaptı.

İşte o görüntüler…