Ankara'da seri cinayetler zincirinde kan donduran ifadeler

Ankara'da seri cinayetler zincirinde kan donduran ifadeler

Ankara'da 5 kişinin öldürülmesi olayının birbirleriyle bağlantılı olduğu belirlendi. Ankara polisi, cinayetlerle ilgili 5 kişiyi gözaltına aldı.

Ankara’nın Keçiören ilçesinde 20 Mart 2017’de Baran Aslan, Şenlik Mahallesi’nde 2 Haziran’da Serkan Kılıç, Yenimahalle ilçesi Batıkent’te ise Yılmaz Çetinkayasilahla vurularak öldürüldü.

Cinayetlerle ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü özel bir ekip oluşturarak çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda cinayetlerin birbirleriyle bağlantılı olduğu tespit edildi. Yapılan tespitlerin ardından Yenimahalle’de bir eve düzenlenen operasyonda Yiğit K.G., Ahmet A., Eren E.A. ve Murat K. gözaltına alındı. Zanlılar, yapılan sorgulamada cinayetleri işlediklerini itiraf ettiler.

İKİ CİNAYET DAHA İŞLEDİKLERİ ORTAYA ÇIKTI

Zanlıların polis sorgularında iki cinayet daha işledikleri tespit edildi. Zanlılar, iki kişiyi daha öldürerek Çubuk’ta köy mezarlığına gömdüklerini itiraf ettiler. Çubuk’taki köy mezarlığında yapılan kazıda iki erkek cesedi bulundu. Ölenlerden birinin Battal Şentürk olduğu belirlenirken, diğerinin kimlik tespit çalışmasının sürdüğü öğrenildi.

Şüpheliler ayrıca, Baran Aslan’ı gazinoda çıkan tartışma yüzünden, Serkan Kılıç’ı aralarında önceden husumet olduğu için; parkta yanlarına gelen Yılmaz Çetinkaya’yı da tartışma yüzünden öldürdüklerini anlattı.

Evlerinde yapılan aramada 3 tabanca, çok sayıda mermi, ayrıca kaleşnikof mermileri de ele geçirildi. Cinayetlerin bu silahlarla işlenip işlenmediğinin belirlenmesi için kriminal laboratuvarda balistik inceleme yapıldı.