'Artan yoksulluk ve işsizlik uyuşturucu kullanımını patlattı'

'Artan yoksulluk ve işsizlik uyuşturucu kullanımını patlattı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, çocukları bağımlı olan mağdur bir aileyi Gaziosmanpaşa'daki evlerinde ziyaret etti. Artan yoksulluk ve işsizliğin 2011’den beri uyuşturucu kullanımını 17 kat arttırdığını söyleyen Cankurtaran, “Uyuşturucu milli sorunumuz. İktidar, muhalefet demeden birlikte mücadele etmeliyiz” çağrısında bulundu. Cankurtaran ayrıca AMATEM’e gittiği halde iki yıl boyunca oyalanarak tedavi edilmediğini iddia edilen bağımlı N.Ö’yü tedavi ettirme sözü verdi.

Gaziosmanpaşa Yeni Mahalle’de 4 Eylül 2017 tarihinde uyuşturucu satıcısı olduğu edilen iki grup arasında çatışma yaşanmıştı. Gazetecilere konuşan mahalle sakinleri, üç hafta boyunca uyuşturucu satıcıları arasında olaylara karşı önlem alınmadığını öne sürmüştü.

CANKURTARAN’DAN SOYLU’YA: “HANİ UYUŞTURUCU SATICILARIYLA TERÖRİSTLERLE MÜCADELE EDER GİBİ EDECEKTİN”

Kendisi de Gaziosmanpaşalı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçtiğimiz Mart ayında katıldığı bir toplantıda teröristlerle mücadele edildiği gibi Gaziosmanpaşa'da uyuşturucu satıcılarıyla da mücadele edileceğini söylediğini hatırlatan Cankurtaran, "Bu konuşmadan alt ay sonra Gaziosmanpaşa’nın bir sokağında vatandaşlarımızın dediği üzere haftalarca uyuşturucu çeteleri kendi aralarında mücadele edebiliyorsa o zaman şu soruyu sormamız lazım. Hani uyuşturucu satıcılarıyla teröristlerle mücadele eder gibi edecektin" diye konuştu.

“CEZAEVLERİNDE YER KALMAYINCA UYUŞTURUCU SUÇLULARI KENDİ HALİNE BIRAKILDI”

OHAL döneminde onbinlerce kişinin tutuklanması nedeniyle cezaevlerinde yer kalmamasıyla birlikte 52 bin uyuşturucu bağımlısının Denetimli Serbestlik Uygulamasına tabi tutulduğunu hatırlatan "Bize gelen bilgiler başta AMATEM olmak üzere uyuşturucu tedavi merkezlerinde yer kalmadığından bu insanların büyük çoğunluğuna herhangi bir tedavi de yapılmadığı yönünde. Cezaevlerinde yer kalmayınca uyuşturucu suçluları kendi hallerine bırakıldı. Bu da kabul edilecek bir durum değil. Bu insanlar bir şekilde tedavi olmaya yönlendirilmeli. Yoksa cezaevlerini rahatlatalım derken sokakları patlama noktasına getireceğiz” diyerek sözlerini bitirdi.