'Ayşe öğretmen' hakim karşısında

'Ayşe öğretmen' hakim karşısında

Beyaz Şov'a telefonla bağlanarak Güneydoğu'da yapılan operasyonları eleştiren öğretmen Ayşe Çelik, 'terör örgütü propagandası' suçlamasıyla hakim karşısına çıktı

Beyaz Şov’a telefonla bağlanarak, konuşmasıyla "terör örgütü propagandası" yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Ayşe Öğretmen ile ona destek olmak amacıyla savcılığa başvurarak suça ortak olduklarını bildiren 38 kişinin yargılanmasına Bakırköy Adliyesi’nde başlandı.

Ayşe Öğretmen olarak bilinen Ayşe Çelik, mesleğinin sorulması üzerine "Çalışmıyor olsam da öğretmenim" yanıtını verdi.

Çelik, savunmasında "Ülkenin güneydoğusunda bir çok kentte hayat felç oldu. Ben mağduriyetlerin tanığıyım. Ölen, ağlayan, aç kalanlar için farkındalık yaratmaya çalıştım.Beyaz Show'da düşüncelerimi paylaştım. Ancak o gün herkes alkışlamış iken akabinde öğretmen olmadığım söylenerek, terörist ilan edildim ve medya eliyle linç edildim. Söylediklerimin arkasındayım. Ölçüt düşünce ve ifade özgürlüğüdür" dedi.

Ayşe Çelik'in ardından davanın diğer sanıkları söz aldı.

'ÇOCUKLAR ÖLMESİN' DEMİŞTİ

Öğretmen Ayşe Çelik, 8 Ocak 2016 tarihinde Kanal D’de yayınlanan Beyaz Şov’a telefonla bağlanarak, “insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın, burada yaşananlar ekranlardan farklı yansıtılıyor, sessiz kalmayın” dediği için Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’nca hakkında 'terör örgütü propagandası' yaptığı gerekçesiyle dava açılmıştı.

Programın sunucusu Beyazıt Öztürk, programın yayını sırasında gürültülü ortam dolayısıyla Ayşe Öğretmenin dediklerini anlamadığını belirterek özür dilediği için soruşturma dışında tutulmuş, ancak program sorumlusu Kadir Turnalı’nın da Ayşe Çelik’le birlikte yargılanması savcı tarafından kararlaştırılmıştı.

Bunun üzerine çeşitli mesleklere mensup aydınlar, Ayşe Çelik’in telefonda söylediği sözlerin terör propagandası kabul edilemeyeceğini, barış isteğinden ibaret olduğunu belirterek “eğer Ayşe Öğretmenin söyledikleri suçsa biz de bu suça ortak oluyoruz” diyerek kendilerini Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na ihbar etmişlerdi. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı İdris Kurt, Ayşe Çelik’le birlikte sayıları 40 olanbu kişilerin de terör propagandası suçuna ortak oldukları gerekçesiyle Ayşe Öğretmen’le birlikte yargılanmasına karar verdi.