Bolu’da yangın yeniden başladı: 1 mahalle boşaltıldı!

Bolu’da yangın yeniden başladı: 1 mahalle boşaltıldı!

Bolu'nun Göynük ilçesi İbrahimözü köyü Safranlar Mahallesi Doğanderesi mevkisinde yol kenarında bulunan otlara atılan izmaritle başlayan orman yangını ikinci gününde bazı bölgelerde devam ediyor. Kontrol altına alınan orman yangını, soğutma çalışmaları devam ederken rüzgarın etkisiyle yeniden başladı. Güneyden doğuya ilerleyen yangına havadan 3 helikopter müdahale ederken, karadan da söndürme çalışmaları sürdürülüyor. Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, yangının tamamen kontrol altına alındığı ve soğu

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı İbrahimözü köyü Safranlar Mahallesi Doğanderesi mevkisinde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı orman yangını çıktığını söyledi. Yangının ihbar edilmesinin ardından bölgeye destek gönderildiğini belirten Kazan, "Çıkan yangına, Göynük ve Taraklı belediyelerine ait itfaiye ekipleri ve iş makineleri, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra köylüler ve ilçe halkı kendi imkanları ile müdahale ediyor." diye konuştu.

Kazan, rüzgarında etkisi ile yangının kısa süre içerisinde büyüdüğüne dikkat çekerek, "Yanan bölgede sarı çam ormanı bulunuyor. Sarıçam ormanını söndürmek çok zor. Yangına Bursa bölgesinden gelen yangın söndürme halikopteri ile de havadan müdahale ediliyor. Yangını kontrol altına almak için bölgede çalışmalar sürüyor." dedi. Yangının 10 hektarlık alanı etkilediği belirtildi.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bolu’nun Göynük İlçesi’nde çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. 3 ayrı bölgede devam eden yangına Bolu itfaiye ekiplerinin yanı sıra Sakarya, Adapazarı, Düzce, Kocaeli ve Bilecik’ten bölgeye sevk edilen ekipler müdahale ediyor. İlçe sakinleri de yangını söndürme çalışmalarına katılıyor.

KAYMAKAM VEKİLİ: YANGIN SİGARADAN ÇIKTI

Mudurnu İlçesi Kaymakamı ve Göynük Kaymakam Vekili Efecan Şahin, yangının sigara izmaritinden çıktığını düşündüklerini ifade ederek, “Yangının yoldan geçen bir araçtan atılan sigara izmariti nedeniyle çıktığını düşünüyoruz. 3 tane yangın söndürme helikopteri Orman Genel Müdürlüğü’müz tarafından bölgeye intikali sağlandı. 25 tane arazöz takviyesi geldi ve 4 tane dozerimiz çalışıyor. Şu anda ne kadar alanın yandığını tespit edemedik. Amacımız yangının yerleşim bölgelerinden uzak tutulması ve yangının bertaraf edilmesi. Yangın felaketini atlatmak için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

1 MAHALLE BOŞALTILDI

Yeniden alevlenen yangın, akşam saatlerinde ormanın yakınında bulunan 20 haneli Safranlar Mahallesi’ne yaklaştı. Mahalle, yangının evlere sıçrama ihtimaline karşı boşaltıldı. Yangının söndürülmesi için Belediye hoparlörlerinden ilçe halkından destek istendi. Yangın bölgesine gitmek isteyen gönüllü vatandaşlar için araç kaldırıldı. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen bazı vatandaşlar ilçedeki hastaneye kaldırıldı.

DAHA FAZLA ALANA YAYILIYOR

80 hektarlık alanı kül eden yangın rüzgarın etkisiyle daha geniş alana yayıldı. Alevlere müdahale eden yangın söndürme helikopterleri ise havanın kararmasıyla çalışmalarına ara verdi.