Bu tezgahlarda tarih var

Bu tezgahlarda tarih var

İzmir'de aylardır nerede açılacağı tartışılan bitpazarı yeni ismiyle hizmete girdi. Vatandaşların rağbet ettiği Bit Pazarı’nın Halkapınar’dan kaldırılmasının ardından yeni pazarın nerede kurulacağı merak konusuydu. Ağırlıklı olarak ikinci el eşyaların satıldığı pazarın yeni adresi Çiğli oldu.

Nil Kahramanoğlu / YURT

Bu süreçte bitpazarının adı da değişerek “Antika ve ikinci el eşya pazarı” oldu. Kıyafetten, ev aksesuarlarından sanayi ürünlerine kadar birçok eşyanın satıldığı pazar, son dönemde antikacılar ve koleksiyonerlerin de gözdesi oldu. Ulaşımı rahat olan pazarda antika silahlardan plaklara, türlü elbiselerden kitaplara kadar her şeyi bulmak mümkün. Antika pazarı sadece pazar günleri kuruluyor. Antika tutkunlarının yoğun ilgisi ve tatil olması sebebiyle pazar günleri bir hayli ziyaretçisi olan pazarın girişinde burasının diğer pazarlardan farklı olduğu hissediliyor. Pazar o kadar sakin ki, çoğu zaman eşyalara bakarken nerede olduğunuzu unutabiliryorsunuz. Pazarcılar hiç bağırmıyor ve gürültüden doğan bir kargaşa yaşanmıyor. Bu da pazarı rahat rahat gezme imkânı sağlıyor. Gürültü kaynaklı baş ağrısından kendinizi apar topar dışarı atmanıza gerek kalmıyor.

İzmirliler yazın sıcaktan, kışın soğuktan etkilenmeden bu modern pazaryerinde rahat rahat alış- verişlerini yapabileceklerini dile getiren Erhan Çevik ve yönetimi "Bitpazarları; bizim işlerin lokomotifidir, hareket sağlar. Sanıyorlar ki antikacılar, sadece evlerden ürün alır; ama biz, hurdacıdan da antika alırız" dedi.