Cezaevinde hayatını kaybeden o albay 'Yarın ben de hapse gireceğim' diyememiş

Cezaevinde hayatını kaybeden o albay 'Yarın ben de hapse gireceğim' diyememiş

Albay Murat Özenalp'in Balyoz kumpasıyla cezaevinde tutulduğu sırada hayatını kaybetmesinin ardından 3 yıl geçti. Albay Özenalp ölüm yıldönümünde Ankara'da Karşıyaka Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Anmaya ailesi ve dava arkadaşları katıldı. Bir twitter kullanıcısının Özenalp'le ilgil paylaşımı dikkat çekti.

Balyoz Davası'nda yargılandığı sırada, Ankara Mamak Askeri Cezaevi’nde ailesiyle açık görüş yaptığı sırada beyin kanaması geçiren ve tedavi altına alındığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde hayatını kaybeden Balyoz kumpasında tutuklanan Deniz Kurmay AlbayMurat Özenalp’ın ölüm yıldönümünde ailesi ve dava arkadaşları mezarı başında buluştu.

Albay Özenalp üçüncü ölüm yıldönümünde Karşıyaka Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Anmaya Özenalp'in silah arkadaşları, Silivri davalarında yargılanan sanıklar ve Vardiya Bizde Platformu temsilciler katıldı. Özenalp'in annesi Saniye Özenalp'in oğlunun mezar taşına sarılmasıyla duygusal anlar yaşadı.

Murat Özenalp'in mezarı başında Kuran ve dualar okundu. Daha sonra Yarbay Ali Tatar’ın mezarına geçildi. Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar yaptığı konuşmada “Bizim canlarımız geri gelmiyor” dedi. Ardından Murat Özenalp'in annesi Saniye Özenalp’in evinde mevlit okundu.

Twitter'da bir kullanıcı Murat Özenalp'le ilgili şunları paylaştı:

"Murat Özenalp Albay, 'Balyoz Davası’nda ifadeye çağırılmasının ardından “belki bir daha göremem” diyerek babasının mezarına gitmek istiyor. Mezarlığa gitmek için taksiye binmiş. Taksici onun asker olduğunu öğrenince "Sizinkiler de çok hata yaptı. Savcı kimi istediyse verdiler" demiş. "Yarın ben de ifade verip hapse gireceğim' diyememiş."

CHP'DEN MESAJ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba twitter hesabından paylaştığı mesajda, "AKP-FETÖ ortaklığı ile gönderildiği cezaevinde hayatını kaybeden Alb. Murat Özenalp'in ölüm yıldönümü. Tüm kumpasçılar yargıya hesap verecek" dedi.