CHP'li gençlerden örnek proje...

CHP'li gençlerden örnek proje...

Yaptığı örnek proje ve çalışmaları ile adından sıkca söz ettiren, CHP Antalya İl Gençlik Kolları başkanlığı, bu yıl ilk defa Üniversite hayatına başlayacak olan öğrencilere destek olmak için Akdeniz Üniversitesi Meltem Giriş kapısı önünde stant kurdu.

Aliseydi KARAGÖZ / YURT

Antalya Akdeniz Üniversitesi Meltem Giriş kapısı önünde stant açarak “ÜNİ-CHP” projesini hayata geçiren, CHP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Musa Gül; “ Çoçuklarımız maalesef bu zamana kadar cemaatlerin ağına düşürüldü. Bu çocuklarımızı cemaatlere asla teslim etmeyeceğiz “ dedi.

Üniversite önünde açtıkları stant ile, büyük ilgi gören ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Antalya ziyaretlerinde hiç yanından ayırmadığı  ve özel  ilgi gösterdiği, CHP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Musa GÜL , “ÜNİ-CHP” projesini YURT'a anlattı.

CHP'li Başkan Musa Gül, “ Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu biz gençlere her zaman önem verdi ve aynı zamanda desteklerini hiç esirgemedi. Bizde bu güçle, Antalya il gençlik kolları olarak her ay çeşitli sosyal, kültürel ve toplumsal projeler üretip hayata geçiriyoruz. İşte bunlardan biri olan ÜNİ-CHP projemiz. Bu projemiz ile durumu iyi olmayan arkadaşlarımıza kendi aramızda harçlıklarımızdan biriktirdiğimiz paralarla burs veriyoruz.” dedi.

ÖRNEK PROJE...

Tüm illerde de bu projenin hayata geçirilmesini arzu ettiklerini belirten CHP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Musa Gül konuşmasını şöyle sürdürdü;

“ Ülkemizde malesef böyle bir eksiklik vardı. Çünkü genç arkadaşlarımız daha ailelerinden ve şehirlerinden yeni uzaklaşmış çocuklar. Bu zamana kadar çocuklarımız cemaate teslim edildi ve cemaatlerin ağına düşürüldü. Bunların önüne geçebilmek için böyle bir projeyi başlattık.

Ayriyetten de dışarıdan ihtiyaç sahibi olan arkadaşlarlarımıza kendi aramızda harçlıklarımızdan topladığımız para ile bu projemizi başlattık. Ayrıca eşya alarakda onlara destek olmaya çalışıyoruz. Antalya'nın tanıtımına katkıda bulunuyoruz. Harçlıklarımız ile kendi aramızda bir bütçe oluşturduk. Durumu iyi olmayan arkadaşlarımıza burs vereceğiz.

Belli başlı anlaştığımız yerler var. Durumu iyi olmayan arkadaşlarımızı indirim yapılması için buralara yönlendiriyoruz. Şehre adapte olmalarını sağlıyoruz. Akdeniz Üniversitesi Meltem Giriş kapısında kurulan stantımız 3 Eylül ile 7 Eylül arasında sabah 10.00 ile 16.00 arasında hizmet verecek. Standımıza gelen artkadaşlarımıza kalem, defter gibi çeşitli armağanlar hediye ediyoruz.

İlk defa Üniversite hayatına başlayacak olan öğrenci arkadaşlarımıza Antalya’da yabancılık çekmemeleri için onlarla tanışma fırsatı buluyoruz. Onların ihtiyaçlarını karşılayabilmek, yardımcı olabilmek için bu stantı açtık. Antalya’ya gelen öğrenci arkadaşlarımıza Akdeniz Üniversitesi ailemize hoş geldiniz. Her türlü ihtiyacınız ve kafanızdaki soru işaretleri için bizlere ulaşabilirsiniz biz sizin için buradayız ‘ Kardeşim Antalya’da yalnız değilsin’ diyebilmek ve ÜNİ-CHP ailemizi yeni arkadaşlarımızla kaynaştırarak güçlendirmek istiyoruz”