CHP'li Karadeniz: Uğur Mumcu Aydınlık Türkiye'nin sembolüdür

CHP'li Karadeniz: Uğur Mumcu Aydınlık Türkiye'nin sembolüdür

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu bombalı saldırı sonucu katledilmesinin 25’inci yıldönümünde saygı ve özlemle andıklarını söyledi. Karadeniz, “Aydınlık Türkiye’nin sembolü Mumcu’nun katillerini ve bu katliamın ardındaki karanlık güçleri sadece lanetlemiyoruz. Bizi karanlığa boğmaya kalkanlara inat, kararlı mücadelemizle Türkiye’yi daha aydınlık yarınlara taşıyacağımızı haykırıyoruz!” dedi.

Türk basınının özgür kalemi Uğur Mumcu’nun 24 Ocak’ta evinin önünde bombalı saldırı sonucu katledilmesinin üzerinden 25 yıl geçti. Mumcu bugün yurdun dört bir yanında anılıyor. “Araştırmacı gazetecilik denince akla ilk gelen isim Uğur Mumcu’ydu” diyen CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz yazılı olarak yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Uğur Mumcu sadece bir gazeteci, bir yazar değildi. Çağdaş bir hukukçuydu. Atatürkçülüğün, demokratik ve laik düşüncenin savunucusuydu. Bağımsızlık, özgürlük ve dürüstlük abidesiydi. Yozlaşma ve yolsuzlukların üzerine giden, kirli ilişkileri halkına anlatan bir halk adamıydı. Bir kişiye yapılan haksızlığın tüm topluma yapıldığına inan devrimci bir yazardı. Türkiye’nin özgürlük ve demokrasi mücadelesine darbe vurmak isteyen karanlık güçlerin kurbanı oldu. Uğur Mumcu’nun katledilmesi bu büyük komplonun önemli bir parçasıdır. Emperyalistlerin planlarının, aktörlerinin, işbirlikçilerinin tek tek ipliklerini pazara çıkaran Uğur Mumcu bir yandan da siyaset-tarikat-ticaret üçgeniyle mücadele ediyordu. Uğur Mumcu, "Ben Atatürkçüyüm.... Ben, cumhuriyetçiyim... Ben lâikim... Ben antiemperyalistim... Ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım... Ben insan hakları savunucuyum... Ben, terörün karşısındayım... Ben, yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım"Ben Atatürkçüyüm… Ben, cumhuriyetçiyim... Ben lâikim... Ben antiemperyalistim... Ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım... Ben insan hakları savunucuyum... Ben, terörün karşısındayım... Ben, yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım…” diye haykırdı Dünya’ya! O’nu vurdular. O’nu acımasızca parçaladılar. O korkmadı! “Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır” dedi ve inandığı onurlu mücadelesinin ruhu ile bize önderlik etti.  "Ben Atatürkçüyüm.... Ben, cumhuriyetçiyim... Ben lâikim... Ben antiemperyalistim... Ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım... Ben insan hakları savunucuyum... Ben, terörün karşısındayım... Ben, yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha değin, araştırarak yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse vurun, parçalayın, her parçamdan benim gibiler beni aşacaklar doğacaktır."Uğur Mumcu’yu andığımız bugün, bizler, O’nun katillerini ve bu katliamın ardındaki karanlık güçleri sadece lanetlemiyoruz. Bizi karanlığa boğmaya kalkanlara inat, kararlı mücadelemizle Türkiye’yi daha aydınlık yarınlara taşıyacağımızı haykırıyoruz! Tam bağımsız Türkiye savunucularının sembolü, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinin tam ve gerçek bir savunucusu, korkusuz kalem, halkın öncü yüreği, Sakıncalı Piyade Uğur Mumcu’yu bir kez daha büyük bir saygı ve özlemle anıyorum.”