CHP lideri uyardı, Dışişleri değiştirdi

CHP lideri uyardı, Dışişleri değiştirdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Muğla'da Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde yapılan Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış Töreni'nde Filistin ve Kudüs ile ilgili Hükümete önemli uyarılarda bulunurken İİT Olağanüstü İslam Zirvesi’nde alınan kararlara da destek verdiklerini açıkladı

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Kudüs kararına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu bir çağrıda bulunarak, "Doğu Kudüs'te ne var? Konsolosluğumuz var, şimdi o konsolosluğu büyükelçiliğe çevirin kardeşim" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Kudüs zirvesinde alınan karara her türlü desteği verdiklerini de söyledi. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından kısa bir süre sonra Dışişleri Bakanlığı internet sitesinin Filistin'le ilgili sayfasında, "13 Aralık 2017 tarihinde ülkemizin ev sahipliğinde İstanbul’da toplanan İİT Olağanüstü İslam Zirvesi’nde Doğu Kudüs, Filistin Devleti’nin başkenti olarak tanınmıştır" ifadesi yer aldı.

CHP LİDERİ KUDÜS İLE İLGİLİ ŞUNLARI DA SÖYLEDİ

Filistin bizim milli davamızdır. İslam İşbirliği Teşkilatı toplandı, Doğu Kudüs Filisitin'in başkenti olsun diye karar aldı. Bu karar çok önemli. Bu karara her türlü desteği veriyoruz. Hükümetin gereğini yerine getirmesini istiyorum. Doğu Kudüs'e gidecekler, Filistin'in büyükelçiliğini burada kurduk diyecekler. Verdiğiniz sözü tutacaksınız arkadaş. Doğu Kudüs'te ne var? Konsolosluğumuz var, şimdi o konsolosluğu büyükelçiliğe çevirin kardeşim. Ben takipçisi olacağım. Filistin'in davasını savunan her vatandaşın da takipçisi olmasını istiyorum. Filistin davasının sağı solu yoktur, bizim milli davamızdır. Biz Filistin'e her koşulda sahip çıkacağız.