CHP liderinin talimatıyla çözülen krizin detayları ortaya çıktı

CHP liderinin talimatıyla çözülen krizin detayları ortaya çıktı

Şişli Belediyesi'ne ait Kent-Yol şirketinde yaşanan kriz CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'ın devreye girmesiyle işçiler lehine çözüme kavuştu.

Şişli Belediyesi’nin kendisine bağlı Kent-Yol şirketini ihaleye sokmama kararıyla işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya kalan bin işçi iş yavaşlatma eylemi gerçekleştirmişti. Eylem neticesinde Şişli'de kısa süreli çöp krizi yaşanmıştı.

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası ile örgütlenen işçiler Şişli Belediyesi önünde de bir eylem gerçekleştirmiş seslerini duyurmaya çalışmıştı. CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen 2 toplantı ile problemler çözüldü.

Krizi ortaya çıkmasından itibaren hep takipçisi olan YURT Gazetesi yazarı Süleyman Kılıç DİSK'e bağlı Genel-İş İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Şenol Erdem ile konuştu. Krizin nasıl çözüldüğünü YURT Gazetesi'ne açıkladı.

Direnişiniz ile ilgili sonuç ne oldu?

Ankarada ki görüşmelerimiz doğrudur. Görüşmelere; Belediye Başkanı Hayri İnönü, Belediye İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel İş Genel Sekreteri Cafer Konca, Genel İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Başkan, Şube Başkanı olarak ben katıldım. Belediye Yönetimi'nden Hayri Başkan, Halil Başkan, Kent Yol'un Avukatı Yüksel ve Başkan danışmanımız katıldı. CHP Genel Merkezi'nden ise Seyit Torun ve Aykut Erdoğdu vardı. Genel Başkan Kemal Kırıçdaroğlu ile bu konuyu görüşmüşlerdi. Onun görüşleri doğrultusunda bu görüşmeler oldu. Orada bir anlaşmaya varıldı. Öncelikle 1 aylık geçici bir ihale Kent- Yol ile birlikte yürünecek. Şu andaki öbür ihale durdu. Onunla ilgilide bazı hukuksal boyutları var. Onlar şu anda devam ediyor.

Kentyol ile ilgili baştan beri söylediğimiz şuydu, "İşçi arkadaşlarımızın hak kaybı olmasın, mağdur olmasın, toplu sözleşmeleri yapılsın, sigorta sicil numaraları değişmesin, bizim için başka birşey önemli değil demiştik. Oraya belirli bir mütabakat ile gidildi. O konuda da anlaşma sağladık. İhalelerle ilgili ve gelişmelerle ilgili şimdilik benim söyleyeceğim bunlardır.

Son çağrınız nedir?

CHP Genel Merkezi'nde de görüştüğümüzü söylemiştim. Artık bu iş kolumuzda böyle olumsuzlukların tekrar yaşanmaması için biz de sendika olarak elimizden geleni yapacağız. Belediye yönetimi de kendi elinden geleni yapacağına söz verdi. Onun için bir an önce işçilerimizin artık kendi işlerine dönmesi, hiç kimsenin iş, aş ve toplu sözleşme korkusu olmadan burada barış içerisinde çalışmalarına devam etmesi.

YURT ailesine ve YURT gazetesine ne demek istersiniz?

YURT ailesi bu eylemimizin ilk gününden son gününe kadar yanımızda oldu. Adalet yürüyüşünde nasıl Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduysa, bugün de bizim yanımızda haklının yanında oldular. İnşallah daha güzel günlerdede YURT ailesi ile bir arada oluruz. Hepsine teşekkür ediyorum.