Ciğerlerimiz yanıyor: Bursa'da aynı anda 6 orman yangını

Ciğerlerimiz yanıyor: Bursa'da aynı anda 6 orman yangını

Bursa'da 6 farklı noktada orman yangını çıktığı aktarılırken yangınlarda sabotaj ihtimali üzerinde durulduğu bilgisi verildi.

Bursa’nın Orhaneli ilçesi Çivili Mahallesi yakınlarda 9 ayrı noktada orman yangını çıktı. Saatlerdir kontrol altına alınamayan yangın rüzgarın da etkisiyle yayılarak devam ediyor. 

Bursa’nın Orhaneli ilçesi Çivili Mahallesi yakınlarda ormanlık alandan saat 11.00 sıralarında dumanlar yükselmeye başladı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. 

VALİLİK: YANGIN 9 AYRI NOKTADA DEVAM EDİYOR

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Orhaneli ile Mustafakemalpaşa arasında bulunan Çivili yakınlarındaki ormanlık alanda saat 09.30 sıralarında 5 ayrı noktada ayrı ayrı zamanlarda orman yangını çıkmış olup, şu an 9 ayrı noktada devam etmektedir. Yangının nasıl çıktığı konusu, olayların değerlendirmesi ile ortaya çıkacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

RÜZGARLA YAYILIYOR

Ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yangın için Bursa ve ilçelerin yanı sıra, Kütahya, Balıkesir, Yalova ve Bilecek'ten de destek ekipler çağrıldı. 5 yangın söndürme helikopteri, 38 arazöz, 25 itfaiye aracı, 10 su tankeri yangına 9 farklı noktada müdahale ediyor. Ayrıca AFAD, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), İHH ve AKUT ekiplerinden oluşan 60 kişilik arama-kurtarma ekibi çalışmalara destek veriyor.