Diyarbakır'da 100 kilo bomba ele geçirildi

Diyarbakır'da 100 kilo bomba ele geçirildi

Diyarbakır'da jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, PKK'lılar tarafından karayoluna yerleştirilen çivi ve 100 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı ele geçirildi

Diyarbakır ve Hani İlçesi arasındaki karayoluna, PKK'lılar tarafından tuzaklanan, çivi ve 100 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş, tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcı bulundu.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması, seyahat etme haklarını rahatlıkla kullanması maksadıyla her türlü tedbir alınmaktadır.

Bu tedbirler kapsamında icra edilen mayın ve el yapımı patlayıcı araması esnasında; Hani İlçesi Diyarbakır Bingöl karayolu Pınar Mahallesi'nde bulunan karayolunun kenarına gömülü vaziyette 2 adet jelikan bidon içerisinde çivi ile güçlendirilmiş yaklaşık 100 kilogram amonyum nitrat el yapımı patlayıcı tespit edilmiştir. El yapımı patlayıcının bulunduğu bölgeden, araziye ağaçlık alana doğru giden 500 metre kablo, bu kabloya bağlı patlatmaya hazır halde pil bloğu ve telsizli ateşleme düzeneği bulunmuş ve tespit edilen el yapımı patlayıcı, Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından emniyetli bir şekilde patlatılarak imha edilmiştir.

Patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamış, karayolu geçici olarak ulaşıma kapatılmış ve akabinde karayolları ekipleri tarafından onarılarak ulaşıma tekrar açılmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir.