Diyarbakır'da karakola saldırı

Diyarbakır'da karakola saldırı

Dört kişinin yaralandığı saldırının ardından başlatılan operasyonda iki kişi gözaltına alındı

Diyarbakır'da PKK yandaşlarınca polis merkezine el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirilen saldırıda 4 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi'nde bulunan Şehitler Polis Merkezi'ne yüzleri maskeli iki kişi el yapımı patlayıcı ile saldırdı.

Saldırıda yaralananlar, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

Emniyetten yapılan açıklamada, polis merkezine yönelik saldırıda EYP atıldığı ve iki el ateş açıldığı, 4 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

24.07.2019 günü saat 17:00 sıralarında Şehitlik mahallesi 47. sokak içerisinden Şehitler Polis Merkezi Amirliği'ne yönelik iki el ateşli silah atıldığı ve akabinde EYP atıldığı duyulmuş, karma ekiplerle birlikte ivedilikle olay yerinde ve çevresinde çalıma başlatılmıştır.

Hayati tehlikeleri olmamakla birlikte 4 yaralı olduğu anlaşılmış, yaralılar 112 ekiplerince hastaneye nakilleri sağlanmıştır.

Olay yerinde yapılan çalışmada olay yerinde 9 mm çapında 2 adet  kovan ve EYP patlama noktası bulunmuştur olay yerine uzman ekipler çağrılmış ve gerekli çalışmalar yaptırılmıştır.

Olay ile ilgili mobese görevlileri ile irtibata geçildiğinde 2 şahsın olayı gerçekleştirip 47 sokak içerisinden ara sokaklara doğru kaçtığı öğrenilmiş olup verilen legaller üzerinde bölgemizde çalışmalara devam etmekteyiz