Dur ihtarına uymayan otomobilden ateş açıldı: 1 polis yaralı

Dur ihtarına uymayan otomobilden ateş açıldı: 1 polis yaralı

Gaziantep'te "dur" ihtarına otomobilden silahla ateş ederek karşılık veren şüpheliler, 1 polisi yaraladı.

Gaziantep’te cinayetten aranan zanlı ile polis arasında kovalamacada aracın önünü kesen motorize ekipler ile zanlı arasında çatışma çıktı. Çatışmada bir polis ve cinayet zanlısı şahıs yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Şahinbey ilçesinde cinayet suçundan aranan İbrahim Halil D.’nin yerini belirleyen Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri, zanlıyı gözaltına almak istedi. İbrahim Halil D., 27 ZE 309 plakalı beyaz bir otomobil ile kaçmaya başladı.

Bir süre kaçan şahsı yakalamak aracın gidebileceği güzergahlar kapatılırken, Şahinbey İlçe Emniyet müdürlüğü Araştırma Bürosu motorize ekipleri, Güzelvadi Mahallesi Şahinbey Parkı karşısında aracın önünü kesti. Üzerindeki silah ile polislere ateş eden İbrahim Halil D., motosiklet üzerindeki bir polisi ayağından yaraladı. Polislerin de karşılık verdiği çatışmada, zanlı yaralandı.

Ayağından yaralanan polis memuru ile çatışmada ağır yaralanan zanlı olay yerine gönderilen ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Olay yeri güvenlik çemberine alınırken, mermilerden birinin polis motosikletinin deposunu deldiği ve şans eseri olay faciaya dönüşmedi. Yerdeki boş kovanlar ve kan izleri facianın boyutunu gözler önüne sererken, ekipler araçta inceleme yaptı.

Yaralı cinayet zanlısının hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. Öte yandan araçta iki kişi daha bulunduğu ve başka bir araçla kaçtığı ileri sürülürken, polis bu ihbarı teyit etmeye çalışıyor