Elektronik zehir

Elektronik zehir

Gürer, elektronik sigara sorununu TBMM gündemine taşıdı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sigara bıraktırmada hiçbir etkisinin olmamasına karşın sosyal medya ve internet üzerinden kolayca satışı yapılabilen elektronik sigaralar ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı’na soru önergesi yöneltti. Gürer, öğrenci ve çocukların da kullandığı saptanan bu ürün için Bakanlığın bir önlem alıp almadığını sordu.

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, sigara bıraktırdığı yalanı ile piyasaya sürülen ve hiçbir denetime maruz kalmadan pazarlanabilen elektronik sigara sorununu TBMM gündemine taşıdı.

Ülkemizde giderek yaygınlaşan elektronik sigaranın ithalatına izin verilip verilmediğini soran Gürer, “Satışı yasak olduğu ifade edilmesine karşın internet sitelerinde, sosyal medya hesaplarında ve bazı işyerlerinde satışına nasıl izin verilmektedir? Sigara bıraktırdığı yalanı ile pazarlanıp bağımlılık yapan ve insana zararı saptanan elektronik sigaranın önlenmesi için çalışma yapılmakta mıdır? İçeriği ve zararları üzerinde bakanlıkça bir inceleme yapılmış mıdır? Öğrenci ve çocuklarında kullandığı bu ürün için denetim yapılmakta mıdır?” şeklindeki sorulara Sağlık Bakanı Ahmet Demircan tarafından yanıt verilmesini istedi.