Emniyet Genel Müdürlüğü açıkladı!

Emniyet Genel Müdürlüğü açıkladı!

Emniyet Genel Müdürlüğü PKK'ya yönelik 37 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. Toplam 834 kişi yakalandı, 2 AK-47 otomatik silah, 11 tabanca, 15 av tüfeği, 437 çeşitli çap ve ebatta fişek, 3 şarjör, 1 telsiz, bol miktarda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Emniyet PKK/KCK terör örgütü üst yönetimince, Abdullah Öcalan’ın Kenya’nın başkenti Nairobi’de yakalanarak Türkiye’ye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat tarihinden başlayarak önümüzdeki bahar-yaz dönemine yönelik yoğun eylemlilik talimatı verildiğini açıkladı.

 

Bu amaçla terör örgütü üyelerinden daha önce Sur, Cizre, Silopi ve Nusaybin’de yapıldığı gibi silahlı halk direnişi tarzında eylemler gerçekleştirmeleri istendiği bildirildi. Bu tespitler üzerine terör örgütünün eylem arayışlarının kesintiye uğratılması, ilişki ve irtibatlarının deşifre edilmesine yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde 37 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonel çalışmalarda; 834 kişi yakalandı, 2 adet AK-47 otomatik silah, 11 tabanca, 15 av tüfeği, 437 çeşitli çap ve ebatta fişek, 3 şarjör, 1 telsiz, bol miktarda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçti.