En az vakanın görüldüğü Kars'ta, hasta sayısı bir anda fırladı!

En az vakanın görüldüğü Kars'ta, hasta sayısı bir anda fırladı!

Kars 30 vakayla Türkiye'de koronavirüsün en az görüldüğü kentler arasında yer alıyordu

Vaka sayısındaki bu ciddi artışın sebebi ise bir hayli ilginç. Kentte 2 hafta önce yapılan bir nişan etkinliği ile koronavirüs tedavisinin ardından taburcu edilen bir kişinin boğa keserek yakınlarına yemek daveti vermesinin artışın sebebi olduğu öğrenildi.


 
Türkiye’de koronavirüs vakalarının en az görüldüğü kentler arasında yer alan Kars’ta 30 olan vaka sayısı, tedbirlere uyulmayınca iki hafta içinde 146 artarak 176’ya çıktı.

2 bin 145 kişiye test uygulanan kentte bugüne kadar 7 hasta hayatını kaybetti. Hastalardan 56’sı evlerinde, 53’ü ise karantina yurdunda takip ediliyor.

BOĞA KESEREK, YEMEK VERİNCE…
Kent merkezinde iki hafta önce düzenlenen bir nişan etkinliği ile koronavirüs tedavisi sonrası taburcu edilen bir vatandaşın boğa keserek yakınlarına yemek vermesinin, vaka sayısının artmasına neden olduğu belirtildi.

Kars’ın virüs vakalarında en çok artış gösteren 9 il arasına girmesini yorumlayan vatandaşlar, herkesin kurallara uyması gerektiğini ifade ederek, maske kullanımı ve sosyal mesafe kurallarında riayet edilmesini istedi.


 
DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI
Vaka sayısının arttığı kentte tedbirler de sıklaştırıldı. Polis ekipleri gün boyu kentin dört bir yanında devriye atarak anonslarla konunun ciddiyetinin anlaşılması yönünde çalışma yapıyor.

Belediyenin hoparlörlerinden de sıkça anonslar yapılarak tüm vatandaşlar duyarlılığa davet ediliyor. Polis ekipleri, ayrıca vatandaşları maskeleri yerlere atmamaları konusunda da uyarıyor.