Erzurum güne karla uyandı

Erzurum güne karla uyandı

Yılın ilk karı yağdı. Meteoroloji'den gelen bilgilere göre İstanbul günü güneşli geçirecek. Yurdun Kuzeydoğu kesimlerinde hava sıcaklığı 7 derece azalacak.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Ordu ve Artvin çevreleri ile Samsun'un doğu kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Dün gece saatlerinde Gümüşhane'de etkili olan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Torul ilçe sınırlarında bulunan 2 bin 100 rakımlı Zigana Dağı'nda kar yağışı etkili olurken Zigana Geçidi'nde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Artvin'in iç kesimlerinin yükseklerinde yağışın karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Siirt, Şırnak, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Gece saatlerinde Marmara, İç Ege ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının Kuzeydoğu kesimlerde 4 ila 7 derece azalacağı, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

İstanbul'da bugün hava sıcaklığı ise 17 derece, parçalı bulutlu.