FETÖ yurdunda akılalmaz işkence: Sabahları zorla uyandırılıp...

FETÖ yurdunda akılalmaz işkence: Sabahları zorla uyandırılıp...

FETÖ elebaşı Gülen’in 1978’de kaldığı İzmir Bozyaka Kilimcitepe semtindeki Akyazılı yurdundaki öğrencilere yapılan işkenceler, Askeri Casusluk kumpas davasına yansıdı. Davada aralarında Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın 15 yıl emir subaylığını yapan emekli Albay Gürsel Yüce’nin de yer aldığı 102 kişi yargılanıyor.

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre TSK'dan atılan İbrahim Özçelik adlı eski yüzbaşı verdiği ifadede, 1978 yılında kaldığı Akyazılı yurdunda yaşanılanları anlattı ve ‘'Sabahları zorla uyandırılıp şiddete maruz kalırdık. Gürültü yapanlar mescidin kapısına zincirle bağlanırdı ve ceza olarak 500 rekat namaz kıldırılırdı. Fethullah Gülen tarafından bize vakit namazları da kıldırılırdı ve vaaz veridi” dedi.

FETİH OKUTMAK

Davada ifade veren ‘'Zaman'' kod adlı gizli tanık ise FETÖ'cü öğrencilere Harp Okulu ve Polis Akademisi sınav sorularının nasıl sızdırıldığını anlattı. Çıkacak sınav sorularının önceden adaylara okutulup ezberletilmesine “Fetih Okutmak” denildiğini belirtti.

TSK personeli olan ‘'Sarmaşık'' kod adlı gizli tanık ise katalog evlilikleri anlattı. Harp Okulundan mezun olmadan önce Hasan adlı cemaat abisinin kendisine, “Okul biter bitmez seni cemaatten bir hanımla evlendiririz. Helal dairesi dışına çıkmamış olur ve günahtan kendini muhafaza edersin” dediğini söyledi.

Eski subay olan gizli tanık ‘'Abdullah'' da, katalog evliliği yaptığı ve eşinin mesleğine zarar gelmemesi için başını açtığını belirterek, ‘'Güzel, çirkin ayrımı yapmanın, cemaatçi kız kardeşlere kötülük olacağı söylerler, evliliği oldu bittiye getirirlerdi” açıklaması yaptı.