Hastane hatalı denilmişti...Taburcu edilen bebekten acı haber geldi

Hastane hatalı denilmişti...Taburcu edilen bebekten acı haber geldi

Annesi, uyanmasın diye parmak ucunda yürürken o, makinaya bağlı halde gece yarısı taburcu edilmişti. Sözcü'nün haberi üzerine Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı ama o bebek bu sabah hayata gözlerini kapattı.

MAKİNAYA BAĞLI HALDE GECE 01.30’DA TABURCU EDİLMİŞTİ

“Ahh yavrum. Allah seni bana bağışlasın yavrum” diye evladının başında bekleyen anne bebeğini kaybetti. İstanbul Atakentte’ki özel hastanede kalp hastası olarak doğan Umut Can Yılmaz bir dizi ameliyat geçirdi. Yasa gereği doğuştan hasta olan bebeğin hastane masraflarını SGK karşılıyordu. Ancak 10 aylık olduğunda özel hastane makinaya bağlı yoğun bakımdaki bebeği üstelik gece 01.30 da taburcu etmişti.

AİLESİ KARŞI ÇIKMIŞTI

SGK’lı aile “çocuğumuz evde yaşamaz” diye taburcu işlemlerine karşı çıkmıştı. Ancak özel hastane 112’den çağırılan ambulans ile bebeği 80 km uzaklıktaki evine gönderdi. O bebeğin kalbi taburcu işleminden üç saat sonra durdu.

20 DAKİKA SONRA HAYATA DÖNDÜRÜLMÜŞTÜ

Kalbi duran bebek en yakın hastaneye götürüldü. Yaklaşık 20 dakika sonra tekrar hayata döndürüldü. Ancak bu kez de bitkisel hayata girmişti. İlk müdahalenin ardından Umut bebek tekrar Atakent’e doğduğu özel hastaneye götürüldü. O bebek bu sabah hayata veda etti.