Hiçbiri zor değil: İşte Çirkin İstanbul'un İmamoğlu'ndan talepleri

Hiçbiri zor değil: İşte Çirkin İstanbul'un İmamoğlu'ndan talepleri

İstanbulluların yakından takip ettiği sosyal medya hesabı Çirkin İstanbul, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan beklediklerini sıraladı. Sosyal medya kullanıcıları, bu talepleri desteklerken kendi taleplerini de eklediler.

Yurt Haber Merkezi

İstanbul'un güzel yönlerinin, mimarisinin paylaşıldığı Güzel İstanbul hesabının kardeşi olan, "İstanbul ve ötesinin çirkinlikleri paylaşılır. Mızmızlanmak için değil, değiştirmek için" sloganlı Çirkin İstanbul; yaşayan şehrin çirkin ve atıl kalmış yönlerini gözler önüne seren bir hesap olarak biliniyor. Akmayan ecdat yadigarı çeşmeler, talan edilen sahiller, ormanlar ve mimari dokuyu bozan inşaatların konu edildiği hesap, Ekrem İmamoğlu'nun Belediye Başkanlığı dönemi için pek çok İstanbullunun da hak vereceği talepleri sıraladı. Hesabın takipçileri de listeye farklı talepler ekleyince ortaya güzel fikirler çıktı.

İşte Çirkin İstanbul'un sıraladığı o talepler:

  • Metro, otobüs duraklarına her gün farklı reklam afişleri koymayı beceren İstanbul Belediyesi, neden şehri geri dönüştürülebilir atık kutularıyla donatamasın ki? Konutlara, iş yerlerine ve kamusal alanlara plastik, cam vs. için özel çöp kutuları koyalım.
  • Tarabya’dan Üsküdar’a giden birinin karayoluna hapsolması biraz gülünç değil mi? İstanbul’un bir deniz şehri olduğunu unutalı uzun süre oldu. Yeniden hatırlayalım. İnsanı doğduğuna pişman eden İstanbul trafiğine bir çare olarak deniz ulaşımını canlandıralım.
  • Sadece yeni yapılan sahil düzenlemelerindeki süs veya gezinti yolları değil, şehir içinde bisiklet ile ulaşımı teşvik edecek, mesela Şişli’den Taksim’e ezilmeden gitmeni sağlayacak bir sistem tasarlayalım, uygulayalım.
  • Arnavutköy, Bebek ve benzeri mahallelerde yaşayanların hayatını zindana çeviren, sokakları işgal eden, vale adını verdiğimiz araba park edicilerinin ve bu uygulamayı hayata geçiren işletmelerin terör estirmesine engel olalım.
  • Araba gürültüsü, kirliliği, kalabalığı olmadan Boğaz‘ı ve İstanbul’u huzur içinde yaşayabilmemiz için her ay bir Pazar günü sahil yollarını motorlu araç trafiğine kapatalım.
  • Betonla kaplanıp öylece bırakılan Beyazıt Meydanı’nın tasarımı için bir yarışma açılsın. İstanbul’un en önemli meydanlarından birini amcaoğluna değil, işinin ehli bir tasarımcıya yaptıralım. Aşağıdaki utanç verici görüntüyü de ibretlik bir manzara olarak müzeye kaldıralım.

İstanbulluların eklediği talepler:

  • Taksim Meydanını artık betondan kurtarsın ve eski haline döndürsün. Ulaşım sorununu düzeltsin. Etraftaki çöp tenekeleri arttırılsın. Ve bir ara dolaşan plastikleri makineye verince İstanbul Karta belli bir ücret yüklensin. Etrafa çöp atan insanlar bile bunu kullanır.
  • Pazar günü sahil bölgeleri araç trafiğine kapatılsın,deniz ulaşımı kıyı şeritleri boyunca kesintisiz yapısın,tarihi çeşmelerin hepsinden su aksın,24 saat toplu taşıma olsun,deprem toplanma alanları yeniden gözfen geçirilsin,Taksim vb meydanlar eski dokusuna döndürülsün.
  • Restorasyon adı altında eski İBB’nin yaptıklarını lütfen yeni İBB yapmasın. Adalar’daki faytonlar kaldırılsın. Ve bence etrafı kirletilenlere ceza verilsin. Umarım dikkate alırlar. Umarım...
  • Burası Kadıköy hale bakın. O sıcakta bir ucundan diğer ucuna yürürken yandım. Bir gölge bulamadım. Bu şehrin ağaca ihtiyacı var. Nerede o güzelim ağaçlar? Hepsi gitmiş. Şu hale bakar mısınız? Ben İstanbul'un ağaçlarını geri istiyorum.