İmam Hatip'te 30 öğrenciye cinsel istismar rezaleti

İmam Hatip'te 30 öğrenciye cinsel istismar rezaleti

Adıyaman'ın Gerger ilçesindeki İmam Hatip lisesinde öğrenim gören yaklaşık 30 öğrencinin cinsel istismara uğradığı iddia edildi

Adıyaman'ın Gerger ilçesindeki İmam Hatip lisesinde öğrenim gören yaklaşık 30 öğrenciye cinsel istismar yapıldığı gerekçesiyle okul görevlisi 1 hademe tutuklandı, 3 idarecinin görev yeri değiştirildi. Taciz iddiası basından ve kamuoyundan gizlendi. Konu sosyal medya hesaplarına yansıyınca, kamu görevlileri harekete geçerek yazılanların silinmesi için baskı yapmaya başladı.

 

OKULDA DEHŞET


Öte yandan, taciz  olayının duyulması üzerine Adli ve idari soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında okul hademesi tutuklanarak cezaevine konulurken, 3 öğretmenin de görev yerleri değiştirildi. Cinsel istismarın son 2 yıldır devam ettiği, kız ve erkek çocuk olmak üzere toplamda 30 kişiyi kapsadığı iddia ediliyor.

Genellikle köylerden gelen, gelir düzeyi düşük öğrencilerin kaldığı okul ve yurdun olduğu binada güvenlik görevlisi bulunmuyor.

Taciz haberini öğrenen ve Facebook'ta bu konuyu duyuran siyasetçilere, yazdıklarını silmeleri için baskı yapıldığı öne sürülürken taciz iddiasını sosyal medyada duyuran bir yerel gazeteci ile CHP Gerger İlçe Başkanı Abdurrahman Acar'ın da bu baskılara maruz kaldığı belirtildi. Kamu görevlilerinin taciz iddialarının üstünü örtmeye çalıştığı öğrenildi.