İmamların maaşlarına haciz konuldu

İmamların maaşlarına haciz konuldu

Merkezi Ankara Ostim'deki bir metal ve kırtasiye firması, İslam Tarihi Ansiklopedisi adlı bir kitap alıp ücretini ödemedikleri gerekçesi ile başta Aydın’daki imamlar olmak üzere ülkenin değişik illerindeki imamların maaşına haciz koydurdu.

Ankara 14. İcra Müdürlüğü tarafından müftülüklere gönderilen yazılarla olaydan haberdar olan imamlar dolandırıldıklarını idda ediyor.

Ankara 14. İcra Müdürlüğü, Türkiye'deki birçok imamın maaşlarına haciz konulduğuna dair yazı gönderdi. Hiçbir yerden alışveriş yapmadıklarını ve kimseye de borçlarının bulunmadığını belirten mağdur imamlar Efeler İlçe Müftülüğü’ne Ankara 14. İcra Müdürlüğü’nden gelen maaş haciz dosyası ile şaşırdıklarını belirterek, dolandırıldıklarını iddia etti.

İmamlar, "Ankara OSTİM'de bulunan bir firmadan adımıza 25 TL’lik kitap bedeli 4.50 TL’lik de kargo ücreti olmak üzere 29.5 TL’lik fatura kesilmiş. Bu borcu ödemediğimiz gerekçesi ile de sadece Aydın’da değil ülke genelinde pek çok imam ve müezzinin maaşına Ankara 14. İcra Müdürlüğü tarafından haciz konulmuş" dediler.

İmamlar, ilgili İcra Müdrülüğü’nden gelen tek dosyanın iki ayrı numarası olduğunu ileri sürdü. 24/11/2017 A seri 039560 seri numaralı fatura bedeli kağıt üzerinde 29,50 TL görünürken Efeler İlçe Müftülüğü’ne gönderilen haczin 8 bin 53 TL 50 Kuruş olduğunu belirten imamlar ciddi bir dolandırıcılık olayı ile karşı karşıya olduklarını söyledi.