IŞİD bombacılarının bilindiği hatta telefonlarının bile dinlendiği ortaya çıktı

IŞİD bombacılarının bilindiği hatta telefonlarının bile dinlendiği ortaya çıktı

20 Temmuz 2015’teki Suruç Katliamı’ndan 2 ay, 10 Ekim Ankara Katliamı‘ndan 5 ay önce katliamların planlayıcıları ve bombacılarının bilindiği, hatta dinlendiği ortaya çıktı.

Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen belge IŞİD katliamlarıyla ilgili bir skandalın ortaya çıkmasına neden oldu. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 08. 05.2015 tarihli 37-26 soruşturma sayılı yazılardan özetle Suruç ve Ankara katliamlarını düzenleyenlerin ve bombacılarının bilindiği ortaya çıktı.

TAKİBE ALINMIŞLAR

BirGün gazetesinden Erk Acarer'in haberine göre, 10 Ekim Ankara Katliamı‘nın 22-23 Aralık'taki 7.duruşmasından önce skandal bir belge ortaya çıktı. Bu belgeye göre aralarında Adıyaman'da bombacı yetiştiren İslam Çaz Ocağı'nı açan Mustafa Dokumacı, Ankara canlı bombalarından biri olan Yunus Emre Alagöz ile Ahmet Berk, Aziz Parlak, Ersin Koç, Hacı Yusuf Kızılbay ile potansiyel bombacı Kasım Dere ve yine potansiyel bombacı Mahmut Gazi Tatar'ın Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takibe alındığı anlaşıldı.

 Belgeye göre Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, Adıyaman'da ISİD faaliyetlerine yönelik olarak şu bilgileri verdi: ''Adıyaman il merkezinde örgütsel olarak haftanın belirli günlerinde düzenlenen sohbet ve toplantılarda cihat konularının işlendiği ülkemizi Darül Harp ve tağuti düzen olarak nitelendirerek, ülkemizin anayasal yapısını tekfir yani kafir ilan ettikleri, resmi görevli imamların arkasında namaz kıldıkları Suriye ülkesindeki çatışma bölgelerine eleman temini amacıyla tebliğ faaliyetlerine paralel olarak çeşitli ev toplantıları düzenledikleri ve bu toplantılarda gençlerin dini duygularını istismar ettikleri ve yine bu şahısların ülkemizde eylemde bulunabilecekleri yönünde bilgiler elde edilmesi nedeniyle;

TELEFONLARI BİLE DİNLENMİŞ

Adıyaman il merkezinde meydana gelebilecek muhtemel eylemlerin önüne geçilebilmesi ve yine Suriye ülkesindeki çatışmacı gruplara katılan eylemcilerin tespit edilmesi amacıyla açık kimlik ve adres bilgileri yazılı silahlı terör örgütlerine katıldıkları yönünde şüpheler olan meçhul olan şahısların kullanmış oldukları cep telefonları ile ilgili olarak 5271 sayılı CMYK“nın 135. maddesi uyarınca, 2 ay süreyle bilişimin tespiti, dinlenmesi, kayda alınması ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesine karar verilmesini kamu adına talep ettiği anlaşılmakta...“

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı‘nın katliamları planlayan militanları ve ilişkilerini böylece dinlemeye aldığı satırlarda şu bilgilere yer verildi:

"Talep dosyasının incelenmesinde, şüphelilerin üzerine atılı suç işlendiğine dair kolluk kuvveti raporu, şahıs bilgileri formu ve tüm dosya müracaatı dikkate alındığında kuvvetli suç şüphesinin varlığı ve başkaca delil etme imkanı bulunmadığından talep mahkememizce yerine getirilmiş ve aşağıdaki şekilde dinlemelere karar verilmiştir.“

Buna göre Adıyaman'ı ŞİD bomba merkezine ve bombacı birimine dönüştüren Mustafa Dokumacı adlı örgüt üyesi ile birlikte diğer şüpheliler de dinlendi, potansiyel bombacılar Kasım Dere ve Mahmut Gazi Dündar ile ilgili bilgiler tespit edildi. Öte yandan Yunus Emre Alagöz de dinlenenler arasındaydı. Suruç bombacısı olarak bilinen Yunus Emre Alagöz'ün dinlenmesine rağmen bir şey yapılmaması dikkat çekti. Dinleme tapeleri de belgeye eklendi.