İstanbul'da büyük operasyon: 103 gözaltı kararı

İstanbul'da büyük operasyon: 103 gözaltı kararı

İstanbul merkezli düzenlenen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 103 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 63 kişi gözaltına alındı. Zanlıların örgüt içi evlilikleri sağladıkları anlaşılan ‘izdivaç’ abi ve ablaları olduğu belirtiliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY terör örgütünün gizli haberleşme programı Bylock  yazışmalarının çözümlenen içeriklerinden yola çıkarak, örgüt içi evlilikleri sağladıkları anlaşılan ‘izdivaç’ abi ve ablaları ile evlilikleri sağlanan ve ‘katalog’ olarak isimlendirilen 103 örgüt üyesinin yakalanması için operasyon başlattı.

Hürriyet’ten Çetin Aydın’ın haberine göre, İstanbul merkezli Bursa, Ankara, İzmir, Muş, Kahramanmaraş, Çorum, Kocaeli, Zonguldak, Mersin, Konya, Diyarbakır, Tekirdağ, Bilecik, Şanlıurfa, Erzincan, Bayburt, Afyonkarahisar, Niğde, Malatya, Adana, Şırnak, Yozgat, Van, Sivas, Aydın, Kırşehir, Kayseri, Kars, Yalova, Osmaniye, Ordu, Gaziantep, Bitlis, Gümüşhane olmak üzere 36 ilde 63 kişi yakalandı. 

Firari şüphelilerin yakalanmalarına yönelik çalışmalar devam ederken, gözaltına alınanlar arasında Aydın Jandarma KOM Şube Komutanı, eşi,  bir üsteğmen ve komiser yardımcısının da bulunduğu bildirildi.