İstanbul'da metro kabusu... Seferler yapılamadı

İstanbul'da metro kabusu... Seferler yapılamadı

İstanbul'da Hacıosman-Yenikapı metro seferleri yapılamadı.

Sabah saatlerinde Hacıosman-Yenikapı metro seferleri yapılamadı. Metro istasyonlarından yapılan anonslarda seferlerin 'teknik bir arıza ile yapılamadığı' söylendi.

Taksim, Mecidiyeköy, Gayrettepe ve Levent istasyonlarında kalabalık gittikçe arttı. Vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Zaman zaman güvenlik görevlileri ile vatandaşlar arasında gerginli yaşandı.

Mecidiyeköy istasyonunda güvenlik görevlisinin sık sık 'sarı çizgiyi geçmeyin' uyarısına vatandaşlar 'sanki tren mi geliyor?' diye tepki gösterdi. Sarı çizgiden ayrılmayan bir vatandaşla güvenlik görevlisi arasındaki diyalog ise bekleyenleri tebessüm ettirdi. Sıranın arka tarafındaki vatandaşa ısrarla 'sarı çizgiyi geçmemesi gerektiğini' söyleyen güvenlik görevlisine vatandaş, şiveli bir şekilde, 'sen benim oradan sarı çizgiyi geçtiğimi görüyorsun da ben trenin geldiğini görmüyor muyum' diye cevap verdi.

Vatandaşlar yukarıda neden uyarı yapılmadığını, kalabalığın aşağıya yığılmasına sebep olunduğunu sorgularken bir vatandaş da 'bu da mı dış güçlerin oyunu?' diye sordu.

Vatandaşlar uyarının yukarıda yapılmamasına ve boş yere akbil bastırılmasına da tepki gösterdi.

Metro seferleri 45 dakikaya yakın akasaklaığın ardından gecikmeli olarak tekrar başladı.

METRO İSTANBUL'DAN AÇIKLAMA

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"M2 Yenikapı-Hacıosman hattında yaşanan teknik bir arızadan dolayı seferlerimiz, Taksim istasyonundan aktarmalı şekilde yapılmaktadır. Seferlerimiz Yenikapı -Taksim ve Taksim- Hacıosman olarak gerçekleştirilmektedir."