İstanbul polisinden ‘kılıç’ uygulaması

İstanbul polisinden ‘kılıç’ uygulaması

İstanbul'da umuma açık yerlerde "Kılıç 1" adı verilen denetleme yapıldı. Bağcılar'da başlatılan çalışmanın devam edeceği öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, dün akşam yeni bir çalışmaya imza attı. İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın, “Yeditepe Huzur”, “Kurt Kapanı” gibi projelerinin ardından umuma açık alanalar için planlanan çalışmaya “Kılıç” adı verildi. Suçluları yakalamak, suçları ön denetlemeyle engellemek için hayata geçirilen projenin ilki Bağcılar’da gerçekleştirildi. Uygulama kapsamında, umuma açık 20 mekan denetlendi.
Saat 22.00’de başlayan ve gece yarısı son bulan çalışmada 424 şüpheli kontrol edildi. Şüphelilerden 2’si hakkında arama kararı olduğu belirlendi. Şüpheliler gözaltına alınırken polisin yaptığı aramalarda 1 tabanca ele geçirildi. Ruhsatsız çalıştırılan 4 mekan kapatıldı. Bir mekana kumar oynatmaktan, bir değerinde sigortasız işçi çalıştırmaktan işlem yapıldı. Kimlik bildirimi yapmayan 6 kişiye ise 654 lira para cezası kesildi. Uygulamaların devam edeceği öğrenildi.