İstanbul'da enerji içeği operasyonu

İstanbul'da enerji içeği operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri bir ihbarı değerlendirerek, yasa dışı yollarla yurtdışından getirilen enerji içeceklerini piyasa süren bir şebekeyi tespit etti. Polis ekipleri yaptığı araştırmada, şebekenin ürünleri Bağcılar’daki bir depoda sakladığını belirleyerek geçtiğimiz salı günü operasyon düzenledi.

Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri yaptığı operasyonda şebeke üyelerinden A.K.S.’yi (46) gözaltına aldı. Diğer şüphelileri yakalamak için çalışma başlatılırken depoda yapılan araştırmada 14 bin 304 enerji içeceği, 4 bin 306 bitkisel gıda takviye kapsül, bin 230 paket farklı markalarda çikolata, 47 gram içeriği henüz belirlenmemiş toz madde, 5 rulo etiket ile etiket basma makinası ele geçirdi.

STANDARTLARA UYGUN OLMADIĞI TESPİT EDİLDİ

Ekipler, şüpheli A.K.S. hakkında, ’Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde bozulmuş, değiştirilmiş her tür yenilecek, içilecek şeyleri veya ilaçları satan, tedarik eden, bulunduran kimse’ suçundan işlem başlattı. Polis ekipleri, ele geçirilen ürünlerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın onay verdiği standartlarda olmadığını ve sağlığa zararlı olduğu belirtti.