İşten çıkartılan inşaat işçilerinden Tek Yol Plus önünde eylem

İşten çıkartılan inşaat işçilerinden Tek Yol Plus önünde eylem

Tek Yol Plus firmasının taşeronu Platin Yapı tarafından ücretleri ve tazminatları ödenmeden işten çıkartılan işçiler haklarını almak için firma önünde direnişe başladı.

Patronların Ensesindeyiz Dayanışma Ağı'na konuşan işçiler, sabah saatlerinden beri firma önünde beklediklerini ama muhatap bulamadıklarını, haklarını alana kadar da eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını belirttiler.

Süreci yürüten İnşaat-İş Sendikası temsilcisi Yunus Özgür, “Aslında 28 Ekim için eylem koymuştuk ama şirket yetkilileri sendika ile iletişime geçti ve 'eylemi yapmayın, hesap numaralarını gönderin, sorunu çözelim’ dediler. Bu arada bizi oyalayıp zaman kazandılar. Fakat daha sonra firma bizimle iletişimi kesti. İşçi arkadaşlarımızı arayıp, ‘sendikayı aradan çıkarın biz paralarınızı vereceğiz’ demişler. Fakat işçiler bu teklifi kabul etmeyip, bizimle hareket etmeye karar verdiler" diye konuştu.

Haklarını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirten Özgür "Eylemimiz sadece burada değil, Tek Yol Plus’ın iş yaptığı tüm şantiyelerde devam edecek. Bir grup arkadaşımız bu şantiyelerden biri olan Kartal Siemens şantiyesine gitti. Eğer haklarımızı alamazsak Eczacıbaşı Holding Merkez Ofisi, SOYAK Merkez Ofisi, Avant Garden Otel önü, D-Maris Otel önü gibi yerlere de gitmeyi planlıyoruz” dedi.