İzmir'de 3 hakim ve savcı FETÖ'den tutuklandı

İzmir'de 3 hakim ve savcı FETÖ'den tutuklandı

İzmir'de adliye sevk edilen 11 hakim ve savcıdan 3'ü tutuklandı. 8 kişi içinse yurt dışı çıkış yasağı getirildi.

İzmir’de meslekten ihraç edildikten sonra gözaltına alınan 20 hakim ve savcıdan 11’i adliyeye sevk edildi. Şifreli haberleşme programı “ByLock”u kullandığı iddia edilen hakim ve savcılardan 3’ü tutuklanırken, 8’i ise yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), son olarak 17 Mart 2017 tarihinde, “FETÖ/PDY” bağlantısı olduğu gerekçesiyle 202 hakim ve savcıyı meslekten ihraç etti. Bu hakim ve savcılardan 23’ü hakkında, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltı kararı verildi.

Kararın ardından, geçtiğimiz cumartesi günü 20 hakim ve savcı, İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Hakim ve savcıların şifreli haberleşme programı “ByLock”u kullandıkları öne sürüldü.

İşlemleri tamamlanan 11 hakim ve savcı adliyeye götürüldü. Savcılık tarafından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 11 kişiden 3’ü tutuklandı. 8 kişi ise yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Gözaltında bulunan 9 hakim ve savcının emniyette işlemleri devam ettiği, 3 kişinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.