Kabataş, Topbaş'ın arkadaşına emanet

Kabataş, Topbaş'ın arkadaşına emanet

Kabataş Meydanı’nın deniz, raylı sistem ve karayolu taşımacılığını entegre edecek imar planı değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Denizin doldurulacağı proje Topbaş’ın mimar arkadaşı Hakan Kıran’a teslim edildi.

YURT Gazetesi-Mehmet Demirkaya/ Kabataş Meydanı, ulaşım sistemleri arasında geçişi kolaylaştırmak için, sahil doldurularak büyütülecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın arkadaşı, mimar Hakan Kıran tarafından hazırlanan projeye göre, yeni Kabataş Meydanı’ndaki iskele yapısı martı formunda olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Kabataş Meydanı’nı deniz, raylı sistem ve karayolu taşımacılığını entegre edecek imar planı değişikliğini, oy çokluğu ile kabul etti.



Kabataş İskelesi, Kabataş Taksim Füniküler Hattı ve yapımına başlanan Mahmutbey-Kabataş Metro Hattını birleştirecek transfer merkezi için hazırlanan plan değişikliği, Kabataş sahilinde dolgu yapılmasını içeriyor. İmar planları değiştirilen alan içerisinde iskeleler, idari hizmet binaları, yolcu peronu, geleneksel deniz tekneleri ulaşım birimleri, açık otopark, sergi ve müze gibi sosyal ve kültürel alanlar ile, yeme-içme birimleri yapılabilecek. Dolmabahçe-Fındıklı arasındaki araç trafiği yeraltına alınacak ve meydanın zemin altında dükkanlar bulunacak. Kabataş Meydanı’nın projesinin Başkan Topbaş’ın arkadaşı Hakan Kıran’ın çizdiği iddia edildi.