KHK ile ihraç edilen öğretmen, 'FETÖ ile irtibatı yoktur' kararından sonra iade bekliyor

KHK ile ihraç edilen öğretmen, 'FETÖ ile irtibatı yoktur' kararından sonra iade bekliyor

KHK ile ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, savcılığın 'kovuşturmaya yer yoktur' kararı sonrası göreve iade edilmesini istedi.

KHK ile ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, savcılığın hakkında verdiği “FETÖ ile irtibatı yoktur” kararı sonrasında Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’na dilekçe yazarak göreve iade edilmesini talep etti.

Çaycuma Kaymakamlığı, Akyol’un, ‘FETÖ/PDY’ üyesi olup olmadığının araştırılması için Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarda bulunmuştu. Savcılık ise, Akyol’un Eğitim-Sen üyesi olduğu ve hakkında ‘FETÖ/PDY’ üyesi olmadığını karar vererek soruşturmaya yer yoktur kararı vermişti.

‘SUÇLADIKLARI BİRÇOK İNSANIN BU İŞLE ALAKASI YOK...’

“Hakkımda yapılan ihbar, yafta yapıştırmaya bir örnektir” diyen Akyol, “Hiçbir terör örgütüne veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliğim, mensubiyetim, iltisakım yahut bunlarla irtibatım kesinlikle bulunmamakta olup, bu sebeple kamu görevinden çıkarılmama ilişkin işlem açıkça hukuka aykırıdır. Şahsımın herhangi bir örgütle bağlantı içinde bulunduğunu kanıtlayacak nitelikte somut bir delil bulunması mümkün değildir. Öyle yorumlar yapıyorlar ki suçladıkları o insanın bu işle hiç alakası yok. Ama o insana o yaftayı yapıştırıyor. Bunlar doğru şeyler değil. Bu tür yanlışlıklardan uzak durmak lazım” diye konuştu.