Kılıçdaroğlu: Mahkemeler adalet değil zulüm dağıtıyor!

Kılıçdaroğlu: Mahkemeler adalet değil zulüm dağıtıyor!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu resmi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ''bir ülkede anayasa yürürlükte olduğu sürece vatandaşların hakları güvencededir'' diyerek, ''gözleri o kadar dönmüş ki,Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını tanımıyorlar. Ele geçirdikleri mahkemeler ise adalet değil, zulüm dağıtıyor'' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, ''Bir ülkede anayasa yürürlükte olduğu sürece vatandaşların hakları güvencededir. 20 Temmuz saray darbesinden sonra anayasa fiilen yürürlükten kaldırıldı. Bugün AKP Türkiye’sinde hiçbir vatandaşımız güvende değildir. Gözleri o kadar dönmüş ki, kendilerini hiçbir kanuna uymak zorunda hissetmiyorlar. Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını tanımıyorlar. Ele geçirdikleri mahkemeler ise adalet değil, zulüm dağıtıyor. Adalet kavramını onlar yıktılar, biz yeniden bu ülkeye getireceğiz'' dedi.

Öte yandan OHAL hakkında da açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ''OHAL; gazetecileri, mahkemeleri, üniversiteleri, muhalefeti susturmak için, hesap vermeden ülkeyi yönetmek için kullanıldı. FETÖ ile mücadele bahanesiyle, hepimize tek adam rejiminin fragmanını izlettirdiler'' açıklamalarında bulundu.