Konya'da kaza: Ölü ve yaralılar var

Konya'da kaza: Ölü ve yaralılar var

KONYA'da sis ve buzlanma nedeniyle kontrolden çıkan yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu, 11 kişi yaralandı. Konya'nın Selçuklu ilçesinde de, sis ve yolda oluşan buzlanma nedeniyle sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, bariyerlere çarptı. Kazada 2 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi de yaralandı.


Kaza, sabah saatlerinde Konya- Aksaray karayolu Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı'nda meydana geldi. Malatya'dan Konya'ya giden İbrahim Şaşkın (44) yönetimindeki 44 BT 888 plakalı yolcu otobüsü, sis ve buzlanma nedeniyle kontrolden çıkıp, devrildi. Kazada otobüsdeki 46 yolcudan 1'i ağır, 11 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. 

Kaza, saat 05.30 sıralarında, Yeni İstanbul Caddesi Otogar Köprülü Kavşağı'nda meydana geldi. Yasin Altan yönetimindeki 06 PUD 88 plakalı otomobil, kentte etkili olan sis ve yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkıp, köprülü kavşağın bariyerlerine çarptı. Kazada hurdaya dönen otomobilin sürücüsü Altan ile araçta bulunan Mehmet İnanç ve üzerinden kimlik çıkmayan 1 kişi yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. Yaralılar, itfaiye ekibinin müdahalesiyle sıkıştığı yerden kurtarıldı. Sağlık görevlilerince ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere götürülen yaralılar, tedaviye alındı. Sürücü Yasin Altan ve Mehmet İnanç, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.